2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

A trónfosztott királyság 11:25

Keménymag

Keménymag: "Karácsony Gergelynek béna volt a gitáros performansza"

Egy pillanatra Karácsony Gergelyé volt a földtányér összes oktávja – egy szenvedélyes gitárperformansszal megnyitotta a már két éve tartó kampányát - erről is szó volt a Keménymag című műsorban. Fúziós politika után fúziós konyhával próbálkozott Jakab Péter, belevitt egy paprikáskrumplis komcsi nosztalgiát – paprikát azonban nem nagyon. Ehhez kapcsolódva ízlelgették majd a Keménymagban: Jobbik-támogatással indul Vágó István az önkormányzati választáson!

  • Keménymag:

„Mai sztárunk Karácsony Gergely, hiszen egy pillanatra övé volt a világszám, a világhír. Egy szenvedélyes gitár performansszal nyitotta a már egyébként két éve folyó kampányát. Azután a fúziós politika után, fúziós konyhával próbálkozott Jakab Péter. Bevitt egy kis paprikás krumplis komcsi nosztalgiát is. Ehhez kapcsolódóan együtt ízlelgetjük majd – figyeljék a mondatot: Jobbik támogatással indul Vágó István.”

- vezette a fel az este témáit a műsorvezető Velkovics Vilmos.

Karácsony Gergely gitározni tudásáról vagy éppen nem tudásáról eleinte el sem tudták dönteni a műsor vendégei, hogy mit gondoljanak. További nehézséget jelentett, hogy Karácsony Gergely programjáról vagy inkább zenei képzettségéről beszéljenek.

Apáti Bence kezdetnek azt említette, hogy nem egészen érti miért nem tudják elfogadni az emberek, ha valaki jobboldali szavazó. Emellett saját döntéséből ki is mer állni, olykor-olykor akár a közösségi média felületein is.

Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista emlékeztette a műsor többi vendégét, hogy az ilyesfajta zenés műsor politikai kampányban Bill Clinton idején fordult elő elsőként. Ő volt az, aki szaxofonozásával sok szavazót tudott megnyerni magának annak idején. Véleménye szerint a baloldal őt próbálta és próbálja leutánozni.

A műsor vendégeiről egy közel sem hétköznapi bejátszás következett, melyben Karácsony Gergely nyomdokaiba lépnek, ha lehet így fogalmazni. Az ének és a gitár mellett ugyanis megjelenik a dob, az egyik ismert videojáték „kipróbálása” során. Ezen kívül Alice Cooper Poison című számára esett választásuk sem lehet a véletlen műve, hiszen Karácsony Gergely programjáról alkotott erős véleményük a műsor során több szempontból is előtérbe kerül.

„Miért gúnyoltátok ki Karácsony Gergely kampányindítóját?”

- tette fel a kérést Velkovics Vilmos.

A műsor vendégei részben meg is válaszolták a kérdést, majd inkább áttértek arra, hogyan is hozható összefüggésbe Puzsér Róbert Karácsony Gergely programjával.

„Tizennégyszer annyi adatot halásztok, mint amennyire törvényes okotok van? Ezt Te cinikus módon, biztonsági tartaléknak nevezed? Hogy nem szakad le az arcod?”

- intézte kérdéseit Puzsér Róbert Karácsony Gergelyhez, a bejátszott videóban.

Az újabb videós bejátszás kielemzését követően:

„Most mondjuk, hogy Karácsony Gergelynek béna volt a gitáros performansza, de valójában jobb lenne, ha gitározna, mintha várost próbálna vezetni.”

- hangzott el a gondolat Jeszenszky Zsolt szájából.

A budapesti választók többsége pozitívan ítéli meg Tarlós Istvánt - derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából. Az önkormányzati választások kapcsán készített felmérés szerint a jelenlegi főpolgármesterrel a megkérdezettek 53 százaléka szimpatizál, míg az ellenzéki jelöltekről sokkal kevesebben vannak jó véleménnyel.

Nemcsak a jobboldali érzelmű szavazók körében népszerű Tarlós István. A Századvég Alapítvány kutatása szerint a budapesti választók 53 százaléka kedvező véleménnyel van a jelenlegi főpolgármesterről. Karácsony Gergelyről viszont csak a választók 41 százaléka, Puzsér Róbertről 18, míg Berki Krisztiánról mindössze 3 százalék vélekedik pozitívan.

 „Van egy kipróbált, tapasztalt főpolgármester, aki ha kell, még velünk, a kormánnyal is konfliktust vállal, a város érdekében. Ezzel szemben, ha most megnézzük, nem is egy jelölt, három bohóc áll vele szemben.”

- mondta Rogán Antal, miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter a Hír TV múlt vasárnap esti Bayer show című műsorában.

A műsor második felében a környezetvédelemről és a baloldal kapcsolatáról is szó esett. Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa, Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista és Dezse Balázs, a PestiSrácok.hu újságírója kielemezte az elmúlt időszakban sajnálatosan gyakori erdőtüzek kapcsán kialakuló baloldali hozzáállást.

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!