2020. augusztus 3.,
hétfő, Hermina napja

Keménymag: Idegösszeroppanás az Amazonas miatt?

2019. augusztus 27., kedd 22:07

Hordozható erdővel kampányol Karácsony Gergely, míg a Momentum kénytelen volt bocsánatot kérni. A Jobbikos Kulcsár Gergely mögé álltak be, aki korábban meggyalázta a holokauszt áldozatainak emlékművét a Duna-parton. A Keménymagban mindezek mellett szó volt arról is, miért lángol az esőerdő Brazíliában és miért ne a celebekre bízzuk a megoldást.

Jeszenszky Zsolt, politikai hobbista szerint Karácsony Gergely politikai hasznot akar húzni az égő Amazonasból.

 „Fogalma nincs semmiről, ezt tudjuk. Teljesen alkalmatlan, köze sincs semmihez, de most jól rálehet kapaszkodni erre a vonatra, mert jól elterjedt - egészen véletlenül - az elmúlt napokban az égő Amazonas.”

Apáti Bence, a Magyar Nemzet főmunkatársa elmondta nagyon mérges lett a témától, hiszen azt látta a legtöbb celeb hisztérikusan kezelte a problémát. Hozzátette, egy ismerőse a közösségi médiában osztotta meg véleményét az amazonasi tüzekről.

„Nem látja azt, hogy 2005-ben kétszer ekkora területen égett az Amazonas környéki esőerdők. Nem látja azt, hogy 2016-ban közel ugyanennyi tüzet jelentettek. Csak azt látja, hogy Leonardo Di Caprio és Macron meg Madonna elkezdték posztolgatni a jaguárokat, akiket mentenek.”

A műsorban elhangzott, hogy nagyon sokan hibásan osztották meg a képeket, hiszen évekkel ezelőtti képeket posztoltak közösségi felületeikre.

„Képeket megosztani borzasztó egyszerű, meg rákattintani. Úgy érzed csináltál valamit. Kettő mondatban mélységesen felháborodni és sírni, patakzó könnyekről beszélni sokkal egyszerűbb, mint mondjuk kevesebb banánt enni és több almát, hogy ne kelljen mondjuk annyit szállítani az óceánok fölött”

-mondta Jeszenszky Zsolt.

HírTV