2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Informátor

Rendőrégi nyomozás indulhat az Informátor adása nyomán a BKV-botrány ügyében

Egyre több a furcsaság a BKV busztendere körül. Nyomozás is indulhat az Informátor korábbi adása nyomán. Ezúttal pedig megszólalt a pályázatot elbukó cég vezetője, sőt azt is bemutatjuk, miként reagált Budapest első embere a kamubusz-botrányra.

  • Rendőrégi nyomozás indulhat az Informátor adása nyomán a BKV-botrány ügyében

 

Néhány héttel ezelőtt az Informátor utánajárt egy bizonyos busztendernek, amelyet a Budapesti Közlekedési Zrt. még áprilisban írt ki,

  • amit egy olyan cég nyert, ami a pályázat kiírásakor még nem is létezett
  • aminek a cégadattárban megadott címen lévő telephelyén nem találtunk senkit.
  • aminek egyetlen egy alkalmazottja van, aki egyben a vezérigazgató is, és akit szintén nem lehet utolérni.

És arról se feledkezzünk meg, hogy a nyertes pályázó nem sok kritériumnak felelt meg, sőt még buszokkal sem rendelkezik.

Na, és persze a lényeg, a nyertes cég, a CR-Facilities, három cégből jött létre, amiből a többségi tulajdonos

a Cratis Leisztinger Tamáshoz, azaz Karácsony Gergely főpolgármester-helyetteséhez, Tüttő Katához is köthető.

A pályázaton több cég is indult, végül ketten maradtak versenyben, és a székesfehérvári telephelyű Truck-Trailer&parts úgy nem nyert a pályázaton, hogy minden kritériumnak megfeleltek. A cég azonban nem hagyta annyiban az ügyet, kikérte a CR-Facilities szakmai ajánlatának iratait. A Truck-Trailer&parts Kft. ügyvezetője most megszólalt az Informátornak.

A legfontosabb, ami nálunk, nem nyert tetszés, hogy a szakmai ajánlatban felhasználták az egyik buszunkat és olyan amatőr módon, hogy még a rendszámot sem takarták ki

– hívta fel rá a figyelmet Kósa József.

De nem csak ez volt az egyetlen furcsaság.

Az Informátor birtokába jutott a fehérvári cég vitarendezési kérelme, amiből nem csak az derül ki, hogy a CR-Facilities a Truck-Trailer & Parts tulajdonát képező autóbuszról készült fényképet használt fel hanem az is, hogy

a CR-Facilities szakmai ajánlata nem tekinthető szakmai ajánlatnak, továbbá 2 olyan alvázszám is feltüntetésre került az ajánlatban, amely az európai adatbázisában nem létezik. 

A BKV egyébként a vitarendezési kérelmet elutasította. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a cég csak kizárólag székhellyel rendelkezik, autóbusz tárolásra alkalmas telephellyel nem.

Az Informátor korábbi műsora nyomán rendőrségi nyomozás is indulhat a budapesti városvezetés több hete húzódó BKV-botránya miatt. Az ügyben Tényi István magánszemélyként fordult a hatóságokhoz.

A botrányra reagálva Karácsony Gergely pedig mit tett? Sosem fogják kitalálni. Írt egy Facebook-posztot…

További témánk: A vakcina a megoldás

A magyar kormány korábban is már többször hangsúlyozta, hogy küldöttjei a világ minden ígéretesnek tűnő vakcina fejlesztését figyeli és így az orosz lehetőség mellett több kínai vakcina gyártóval is folyamatos tárgyalásban van. Az emberi erőforrások minisztere hangsúlyozta, hogy a vakcinák elleni szkepticizmus és riogatás felesleges, mert csak és kizárólag bevizsgált a megfelelő engedélyekkel rendelkező vakcina kerülhet itthon forgalomba.

De mi is adja a bizonytalanság alapját és miért nem bíznak az emberek abban, hogy a kutatók képesek alig egy év leforgása alatt hatékony ellenszert létrehozni egy eddig ismeretlen vírussal szemben?

Ami biztos, hogy a világ összes országa sorban áll a különböző vakcina gyártóknál, hogy az ő állampolgárai kaphassanak elsőként a koronavírus elleni hatékony szerekből. Bár fegyverek nem dördülnek, de akárhogy szépítjük ez háború. Ugyanis emberéletek múlnak azon, melyik országok tudnak a leghamarabb kellő mennyiségű oltóanyaghoz jutni.

Teljes adás:

HírTV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!