2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

A kenguru

Következik:

Híradó 22:15

Informátor

Informátor: Távol a megoldás a Dunaferr-ügyben

A Dunaferr-ügyben a felek közötti ellentétek feloldhatatlannak tűnnek, és úgy tűnik, nem is nagyon lehet igazságot tenni az ügyben – a stáb egyre jobban elmerül a vállalatnál kirobbant botrányban. Megszólalt az Informátornak a Dunaferr-ügyben ál-Habsburgnak kikiáltott kulcsfigura is.

  • Informátor: Távol a megoldás a Dunaferr-ügyben

Ahogyan múlt heti adásunkban részletesen beszámoltunk róla, egyre zavarosabb a Dunaferr körül kialakult helyzet. Az ügy rendkívül szerteágazó és bonyolult. A kohászati vállalat irányításáért pedig már régóta megy a harc, sajtóhírek szerint az orosz többségi tulajdonos és az ukrán kisebbségi tulajdonos között.

Több hír is megjelent azzal kapcsolatban, hogy egy a Szergej Taruta ukrán üzletember köreihez tartozó bizonyos Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán személy hamis meghatalmazásokkal tett próbát a cég feletti irányítás átvételére és ő kulcsszereplő lehet az egész ügyben.

Hogy tovább bonyolódjon az ügy az Euronews arról számolt be, hogy szélhámos a Dunaferr-ügyben felbukkant ukrán egy ál-Habsburg.

Az Informátornak sikerült megszólaltatnia az érintett személyt, aki a személyigazolványát is megmutatta nekünk és azt is cáfolta, hogy hamis lenne a meghatalmazása. Kiemelte, hogy ő Habsburként van anyakönyvezve, amiről nem tehet és így alaptalanok a vádak miszerint visszaél a névvel. Konkrétan, mint mondta ő a VEB bank, tehát az orosz nagybank megbízott képviselője. Arról is beszélt, hogy azért érik támadások mert ő azon az oldalon áll, ami megpróbálja működtetni a céget a jelenlegi illegitim vezetéssel szemben, ami szerinte máshová menekíti a Dunaferr vagyonát. Szerinte ezért születnek róla lejárató cikkek.

Az Informátornak megszólalt az a személy is akit a márciusi közgyűlésen megválasztottak, bár a Dunaferr területére nem engedik be. Stábunknak arról számolt be, hogy mint krízismenedzser hatalmas tapasztalat áll mögötte éppen ezért esett rá a választás. Kiemelte, hogy többek között vezérigazgatóként irányította az Ukrán Államvasutak Zrt.-t, 2007 óta az Oroszország vasúti közlekedési Zrt. vezetője Ukrajnában és ő Oroszország első számú vasút és vagonjavító cégének vezérigazgatója is, ahol 44 vasúti gyár és 14 vagonjavító cég operatív vezetője is egyben, de politikai tapasztalatokkal is rendelkezik.

Teljes adás: 

Ellenzéki technikák, egyre nagyobb manipulációk

Amikor a 90-es években hazánkban is egyre több háztartásban lett internetelérés és jópár évvel később berobbantak a közösségi médiafelületek is, még mindenki abban reménykedett, hogy új szintre emelkedik a demokrácia hiszen a virtuális világ eltörli a határokat és mindenki elmondhatja a véleményét, szabadon. Jónéhány évnek kellett ahhoz eltelnie, hogy szembesüljünk a digitális demokrácia kontrollálható szabadságával, azaz a cenzúrával, adathalászattal, manipulációval, ami mára már művészi szinte emelkedett. Az is tisztán látszik, hogy a marketinges trükkökkel, hogyan él vissza a politika és bizony a facebook segítségével már választásokat is lehet befolyásolni. Ne legyenek illúzióink, hazánkban is élnek ezekkel az eszközökkel, és 2022 ebből a szempontból sorsdöntő lesz.

A politikai pártok a közösségi médián keresztül új és újabb technikák segítségével próbálják meg az embereket befolyásolni és elnyerni szimpátiájukat, vagy csak a regnáló kormány ellen fordítani őket. Nézzük meg, hogy hazánkban eddig milyen eszközöket vettek be.

Politikai provokáció céljából számos olyan oldalt tartanak fent, ami egyértelműen a balliberális politikusokhoz és üzletemberekhez köthető.

Erre egy izgalmas példa a szocialisták és Karácsony Gergelyék által pénzelt Ezalényeg.hu, ami durván sértő és agresszív posztokkal támadja a kormányoldali szereplőket.

További részletek az Informátor legutóbbi adásában.

 

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!