2022. 08. 15. Hétfő Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:15

Informátor

Az Informátor a Dunaferr-botrány nyomában

Dagad a botrány Dunaújvárosban és az ügy már politikai szintre is emelkedett. Az Informátornak sikerült megszólaltatnia a Dunaferr képviselőjét, valamint a gyárfoglalásra készülő csapatok vezetőjét is. Ami biztos, a Dunaferr körüli helyzet tisztázása a város számára létkérdés, mivel nem csak a gyárban dolgozó 4500 ember sorsa függ ettől, hanem közvetve több tízezer ember életére van hatással a cég működése.

  • Az Informátor a Dunaferr-botrány nyomában

Az elmúlt napokban több hír is megjelent arról, hogy április 16-án több tucatnyi kigyúrt, kopasz, fekete ruhás férfi sorakozott fel Dunaújvárosban, a Dunaferr környékén.

Állítólag a Dunai Vasművet azért akarták elfoglalni a többségi, orosz tulajdonos megbízásából, hogy meggátolják az ukrán kisebbségi tulajdonost a cég felszámolásában. Végül több tucat Fejér megyei rendőr avatkozott közbe.

A történtek természetesen politikai szintre is emelkedtek. A Jobbik azonnal elkezdett a Fideszre mutogatni, nemzetbiztonsági kockázatot vizionáltak az ügybe. Stummer János - a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként - az elhárítástól és a hírszerzéstől várta a választ a történtekre. Szerinte ugyanis a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor küldte a verőembereket a Vasműhöz.

Stummer János nemhogy a Nemzetbiztonsági bizottság élére nem való, de még éjjeliőrnek sem – így reagált a jobbikos képviselő vádaskodásaira Kubatov Gábor a Facebook oldalán. Mint írta: az ügyhöz semmi köze, Dunaújvárosban azóta van veszélyben a helyiek nyugalma és békéje, valamint százak

munkahelye, amióta a gyurcsányisták a jobbikosokkal karöltve átvették a város irányítását.

Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője szerint a mostani Dunaferr-botrány Gyurcsány Ferenc kormányzásáig nyúlik vissza. Ugyanis ők adták el a Dunaferr 80 százalékos tulajdonrészét - kezdetben - ukrán-svájci befektetőknek, akik szinte teljhatalmat és 37,4 millió eurós adókedvezményt is kaptak tőlük. Ez utóbbit az unió vizsgálta is tiltott állami támogatás gyanújával. Az oroszok csak ezt követően kerültek a képbe, akik azóta az ukránokkal folyamatos jogvitában vannak.

A Nézőpont vezetője szerint azonban

a Jobbik szándékosan akarja a Fideszre hárítani a Dunaferr ügyét, hogy így védje szövetségesét, Gyurcsány Ferencet.

Sajtóhírek szerint a Dunai Vasművet azért akarták elfoglalni a többségi, orosz tulajdonos megbízásából, hogy meggátolják az ukrán kisebbségi tulajdonost a cég felszámolásában, de az elmúlt hetekben rendkívül ellentmondásos információk láttak napvilágot.

Nagy Péter, a vállalat jogi képviselője szerint a kopasz emberek mögött egy bizonyos Mikó István áll, aki szerinte

jogtalanul, hamis felhatalmazással erőszakkal akarta átvenni a Dunaferr irányítását.

Az Informátornak megszólt Mikó István is, aki arról beszélt, hogy ő Dunaferr Zrt. többségi tulajdonosának meghatalmazott képviselője. Ő egyébként a kialakult helyzetért a jobbikos városvezetést is felelőssé teszi. Mikó ezen kívül cáfolta Stummer János állítását, hogy ők bárkinek a kutyái lennének. Úgy fogalmazott,

Kubatov Gábornak ehhez semmi köze, mi a tulajdonos, illetve a VEB Bank meghatalmazásából fakadóan léptünk fel és a tulajdonos érdeke mellett. Az, hogy ki kinek a kutyája ezt talán a polgármester úrtól kellene megkérdezni, hogy ő milyen álláspontra helyezkedik a saját magát illetően, mi soha nem is voltunk és nem is leszünk senkinek a kutyái.

Mikó István egyébként a kialakult helyzetért a jobbikos városvezetést is felelőssé teszi. Arról is beszélt, hogy szerinte minden jel arra utal, hogy Nagy Péter külföldre menti ki a társaság vagyonát.

Teljes adás:

HírTV

 

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!