2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Informátor

Informátor: Siófokon is lepaktált egymással az ellenzék

Gruber Attila a Fidesz-KDNP jelöltje több példával is szemléltette műsorunkban, hogy a Lengyel Róbert vezette Siófok mellett hogyan mennek el a komoly pénzek, és hogy miért maradt le a versenyben a Balaton fővárosa.

  • Informátor: Siófokon is lepaktált egymással az ellenzék

Ahogy Budapesten és országszerte, úgy a Balaton fővárosában, Siófokon is lepaktált egymással az ellenzék, amely a hatalomért, pozíciókért és pénzért a jelenlegi polgármester, Lengyel Róbert mögött sorakozott fel a kormánypártok jelöltjével szemben. A nagy összeborulók, a DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP és az LMP, valamint a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom ráadásul egy civilnek és függetlennek álcázott ernyőszervezet, a Becsülettel Siófokért Egyesület mögé bújva próbálják átverni a gyanútlan választókat, akik nem feltétlenül hisznek például a nagy Gyurcsány-Jobbik összefogásban. Lengyel Róbert polgármestert sem kell félteni, aki mára az ország egyik leghíresebb ellenzéki alakja, miután helyi rendőrkapitányból előbb a Jobbik által támogatott politikus lett, majd Márki-Zay akolmeleg mozgalmában kereste a helyét, hogy aztán Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára mellett kössön ki. Hol is találhatna otthonra egy, a Jobbikhoz korábban ezer szállal kötődő jelölt, mint a Demokratikus Koalícióban. A baj csak az, hogy mindennek Siófok issza meg a levét. Gruber Attila a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a következőket mondta:

„Az elmúlt öt évet inkább egyfajta stagnálás, egyfajta posványosodás jellemezte. Tény és való, hogy rengeteg lehetőség lett volna a városnak, amit úgy tűnik, hogy polgármester úr kevésbé sikeresen használt ki. Én úgy gondolom, hogy ez a fejlődés ez nemcsak abban mutatkozik, hogy Balatonfüred a mérce, az etalon, egyre távolodik tőlünk, hanem most már olyan településekkel is nehezen vesszük fel a versenyt, mint Zamárdi.”

Gruber Attila példával is szemléltette, hogy a Lengyel Róbert vezette Siófok mellett hogyan mennek el a komoly pénzek, és hogy miért maradt le a versenyben a Balaton fővárosa.

„A legutolsó példa a Red Bull Air Race volt. Polgármester úr, akinek lehetősége lett volna idehozni ezt a hatalmas, világraszóló versenyt, hiszen még repülőterünk is van hozzá, ő azt mondta. hogy nem kell itt brümmögtetni a repülőket, menjenek máshova. Zamárdi ebből egy kétnapos, nagy hétvégés, többszázezres rendezvényt tudott leakasztani.”

A műsorban elhangzott: Megdöbbentő, hogy miközben szinte minden magyarnak van egy szép emléke Siófokról, az ex-rendőr Lengyel Róbert polgármestersége alatt szinte csak negatív hírekkel került be a város az országos sajtóba. Tömegverekedés és késelés, kemény éjszakai élet, prostik és zsebesek miatt aggódó siófoki szórakozóhelyek, ilyen és ehhez hasonló címekre bukkan az ember, ha az elmúlt évekből a siófoki híreket kívánja átolvasni, de az enyingi romák megfélemlítő és erőt demonstráló siófoki felvonulásra is sokan emlékeznek. Az Informátor ráadásul azt is megtudta, hogy Siófok Város Önkormányzata egy közbeszerzési eljárás során azt a Perfect Hungária Security 2002 Kft.-t bízta meg a Petőfi Sétány lezárt területeinek őrzésével és védelmével, amely cég szerepel a NAV be nem jelentett munkavállalókat foglalkoztató adózók listáján.

Teljes műsor:

Hír TV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!