2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Informátor: „Nem arról van szó, hogy a kormánynak lenne ellenzéke, hanem arról, hogy a hazának van ellensége”

2020. március 27., péntek 20:55

Egészen elképesztő, hogy miközben azt látjuk a nagyvilágban, de akár Európa-szerte is, hogy politikai erők pártállástól függetlenül összefognak a koronavírus-járványban és együtt akarnak segíteni az embereknek, Magyarországon egészen más a helyzet. A kór terjedése elleni harcban minden országban félre tudták tenni a politikai csatározásokat, de a mi „drága” baloldalunknak ez ismét nem sikerült. Miért is van összefogás helyett széthúzás? – erre a kérdésre is kereste a választ az Informátor.

A múlt héten még hétpárti egyeztetések voltak a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényről, mindenki konstruktív volt. Úgy tűnt, hogy a nemzeti egység után, végre a politikai egységet is elhozta a járvány. Aztán ez mégis meghiúsult.

A folyamatos gáncsoskodó ellenzék egy ideig végre igazi ellenzékként működött. Ötleteik voltak, javasoltak, aztán előbújt az igazi arcuk. Megfúrták azt a törvényjavaslatot, ami ebben a helyzetben magyar emberek életébe kerülhet.

Magyar György, Majtényi László, Mellár Tamás, Herczeg Zoltán, Hadházy Ákos, Lattman Tamás és még sokan mások petíciót is indítottak tiltakozásul - ahogy ők nevezik – a felhatalmazási törvénnyel szemben. Azért hívják így, mert 1933-ban Hitler ezt a törvényt kezdeményezte a Reichstag tagjainál teljhatalmának kiépítésére. Tehát,

teljes elmebetegség a koronavírus elleni védekezésről szóló törvénytervezetet felhatalmazási törvénynek nevezni

– derül ki az Informátorból.

A pártpolitikai ellenzék, a balliberális ellenzék már megint a saját fake news, hírhamisító sajtójának és kotnyeleskedő, eltartott kisujjal fészkelődő értelmiségének a befolyása alá került – erre már Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója hívta fel a figyelmet.

Emlékeztetett, egyre másra jelentek meg cikkek, írások, amelyek azzal zsarolták az ellenzéki politikusokat, hogyha megszavazzák ezt a törvényjavaslatot, akkor soha többet nem fognak ezekre a pártokra szavazni a különböző újságírók, értelmiségiek, civilek.

Annyira gyenge a pártpolitikai ellenzék, hogy ezeknek a véleményeknek a hatása alá került, egy testtartás módosítást hajtott végre és teljesen elutasítóvá vált a javaslattal szemben.

Szánthó Miklós úgy véli komoly kérdéseket vet fel, hogy néhány cikk, illetve petíció teljesen át tudja formálni az ellenzéki képviselők döntését.

Tipikus álságos magatartása úgy az ellenzéknek, mint az ellenzéki idézőjeles intellektuális holdudvarnak, tudós értelmiségnek, ahogy ők hívják magukat, hogy ugye, azt mondják, hogy csináljátok azt, amit mi akarunk, de a felelőség a tiétek. Ez egy szokásos dolog és nem tudnak kibújni a saját bőrükből, nem tudják megtagadni önmagukat, hogy a Fidesz gyűlölete az számukra sokkalta előrébb van, mint a hazának az érdeke

– tette hozzá.

Szánthó Miklós úgy fogalmazott,

itt nem arról van szó, hogy a kormánynak lenne ellenzéke, hanem arról van szó, hogy a hazának van ellensége.

Teljes adás:

HírTV