2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 22:55

Informátor

Informátor: „Nem arról van szó, hogy a kormánynak lenne ellenzéke, hanem arról, hogy a hazának van ellensége”

Egészen elképesztő, hogy miközben azt látjuk a nagyvilágban, de akár Európa-szerte is, hogy politikai erők pártállástól függetlenül összefognak a koronavírus-járványban és együtt akarnak segíteni az embereknek, Magyarországon egészen más a helyzet. A kór terjedése elleni harcban minden országban félre tudták tenni a politikai csatározásokat, de a mi „drága” baloldalunknak ez ismét nem sikerült. Miért is van összefogás helyett széthúzás? – erre a kérdésre is kereste a választ az Informátor.

  • Informátor: „Nem arról van szó, hogy a kormánynak lenne ellenzéke, hanem arról, hogy a hazának van ellensége”

A múlt héten még hétpárti egyeztetések voltak a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényről, mindenki konstruktív volt. Úgy tűnt, hogy a nemzeti egység után, végre a politikai egységet is elhozta a járvány. Aztán ez mégis meghiúsult.

A folyamatos gáncsoskodó ellenzék egy ideig végre igazi ellenzékként működött. Ötleteik voltak, javasoltak, aztán előbújt az igazi arcuk. Megfúrták azt a törvényjavaslatot, ami ebben a helyzetben magyar emberek életébe kerülhet.

Magyar György, Majtényi László, Mellár Tamás, Herczeg Zoltán, Hadházy Ákos, Lattman Tamás és még sokan mások petíciót is indítottak tiltakozásul - ahogy ők nevezik – a felhatalmazási törvénnyel szemben. Azért hívják így, mert 1933-ban Hitler ezt a törvényt kezdeményezte a Reichstag tagjainál teljhatalmának kiépítésére. Tehát,

teljes elmebetegség a koronavírus elleni védekezésről szóló törvénytervezetet felhatalmazási törvénynek nevezni

– derül ki az Informátorból.

A pártpolitikai ellenzék, a balliberális ellenzék már megint a saját fake news, hírhamisító sajtójának és kotnyeleskedő, eltartott kisujjal fészkelődő értelmiségének a befolyása alá került – erre már Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója hívta fel a figyelmet.

Emlékeztetett, egyre másra jelentek meg cikkek, írások, amelyek azzal zsarolták az ellenzéki politikusokat, hogyha megszavazzák ezt a törvényjavaslatot, akkor soha többet nem fognak ezekre a pártokra szavazni a különböző újságírók, értelmiségiek, civilek.

Annyira gyenge a pártpolitikai ellenzék, hogy ezeknek a véleményeknek a hatása alá került, egy testtartás módosítást hajtott végre és teljesen elutasítóvá vált a javaslattal szemben.

Szánthó Miklós úgy véli komoly kérdéseket vet fel, hogy néhány cikk, illetve petíció teljesen át tudja formálni az ellenzéki képviselők döntését.

Tipikus álságos magatartása úgy az ellenzéknek, mint az ellenzéki idézőjeles intellektuális holdudvarnak, tudós értelmiségnek, ahogy ők hívják magukat, hogy ugye, azt mondják, hogy csináljátok azt, amit mi akarunk, de a felelőség a tiétek. Ez egy szokásos dolog és nem tudnak kibújni a saját bőrükből, nem tudják megtagadni önmagukat, hogy a Fidesz gyűlölete az számukra sokkalta előrébb van, mint a hazának az érdeke

– tette hozzá.

Szánthó Miklós úgy fogalmazott,

itt nem arról van szó, hogy a kormánynak lenne ellenzéke, hanem arról van szó, hogy a hazának van ellensége.

Teljes adás:

HírTV

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!