2020. február 25.,
kedd, Mátyás napja

Informátor: Migráció élesben

Hír TV

2019. december 27., péntek 20:56

Az Informátor stábja idén Görögországban és Boszniában is forgatott menekült táborokban, ahol a bevándorlók több pénzt, jobb lakhatást követeltek.

Iszonyatos állapotok uralkodtak idén áprilisban Görögországban, a Szaloniki melletti diavatai menekült táborban. Az illegális bevándorlók napi szinten csaptak össze a rendőrökkel.

2019. április 6-án a tábor melletti mezőn több ezer migráns indult meg a rohamrendőrök felé, kövekkel és botokkal ütötték a hatóság embereit. A rendőrök pajzzsal védték magukat, majd könnygázt és füstgránátokat is bevetettek, amivel meggátolták, hogy a bevándorlók elinduljanak a határ irányába. Szalonikitől 90 kilométerre van az Észak-macedón határ, amely a migránsok célja lett volna. Miután a görög rendőrök leverték a lázadást, a bevándorlók letérdeltek és azt skandálták: „Németország! Nyissák meg a határokat!”

A feszült helyzet amiatt alakult ki, mert a közösségi médiában egy olyan hír terjedt a migránsok körében, ha Tesszalonikibe elérnek, akkor megnyitják a határokat. Ez azonban nem volt igaz.  

A háború ezzel nem ért véget. A konfliktust követően a rendőrök visszaterelték a bevándorlókat a táborba, voltak, akiket buszokkal más befogadó központokba szállítottak. Egyelőre lenyugodtak a kedélyek, azonban ez csak pillanatnyi állapot, hiszen a migránsok nem adták fel céljaikat, el akarnak jutni Németországba. Az Informátor stábjának a migránsok a helyszínen azt nyilatkozták, ott több ételt és több pénzt adnak, jobb lakhatást biztosítanak.  

Kezelhetetlen volt a helyzet Boszniában is, ahol szintén forgattak az Informátor készítői.

Részleteket a teljes műsorból tudhatnak meg: 

 

Hír TV