2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Informátor

Informátor: Migráció élesben

Az Informátor stábja idén Görögországban és Boszniában is forgatott menekült táborokban, ahol a bevándorlók több pénzt, jobb lakhatást követeltek.

  •  Informátor: Migráció élesben

Iszonyatos állapotok uralkodtak idén áprilisban Görögországban, a Szaloniki melletti diavatai menekült táborban. Az illegális bevándorlók napi szinten csaptak össze a rendőrökkel.

2019. április 6-án a tábor melletti mezőn több ezer migráns indult meg a rohamrendőrök felé, kövekkel és botokkal ütötték a hatóság embereit. A rendőrök pajzzsal védték magukat, majd könnygázt és füstgránátokat is bevetettek, amivel meggátolták, hogy a bevándorlók elinduljanak a határ irányába. Szalonikitől 90 kilométerre van az Észak-macedón határ, amely a migránsok célja lett volna. Miután a görög rendőrök leverték a lázadást, a bevándorlók letérdeltek és azt skandálták: „Németország! Nyissák meg a határokat!”

A feszült helyzet amiatt alakult ki, mert a közösségi médiában egy olyan hír terjedt a migránsok körében, ha Tesszalonikibe elérnek, akkor megnyitják a határokat. Ez azonban nem volt igaz.  

A háború ezzel nem ért véget. A konfliktust követően a rendőrök visszaterelték a bevándorlókat a táborba, voltak, akiket buszokkal más befogadó központokba szállítottak. Egyelőre lenyugodtak a kedélyek, azonban ez csak pillanatnyi állapot, hiszen a migránsok nem adták fel céljaikat, el akarnak jutni Németországba. Az Informátor stábjának a migránsok a helyszínen azt nyilatkozták, ott több ételt és több pénzt adnak, jobb lakhatást biztosítanak.  

Kezelhetetlen volt a helyzet Boszniában is, ahol szintén forgattak az Informátor készítői.

Részleteket a teljes műsorból tudhatnak meg: 

 

Hír TV

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.
Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.
Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!