2020. február 27.,
csütörtök, Edina napja

Informátor: Kerpel-Fronius Gábor a budapesti korrupció új főellensége

Hír TV

2019. november 8., péntek 21:00

Zöld, természetközeli, szétfásított Budapesttel kampányolt Karácsony Gergely és csapata. Ennek ellenére a kommunizmust idéző művirágok között alakult meg a főváros új közgyűlése, pedig az új városvezetés nagyon készült.

Karácsony az átláthatóságot és a korrupciómentességet a legékesebb helyre tűzte a lobogóján. Még külön főpolgármester-helyettest is kijelölt a posztra, akit közvetlenül a kinevezése előtt szeretett volna a Hír TV megkérdezni terveiről, sikertelenül.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének végén nagy nehezen végre eszmét tudott cserélni stábunk Kerpel-Fronius Gáborral, a budapesti korrupció új főellenségével.

 -   Ezt a munkát Kispesten kezdik?

Egyrészt ez fővárosi tevékenység, hogy az átláthatósági folyamatokat implementáljuk, de ha engem kérdez, az itt tarthatatlan. 

-   Mármint a kispesti esetet teljes mértékben elítéli, az ottani eseményekkel teljes mértékben nem ért egyet?

Én nem tudom, hogy mennyi a valóságtartalma annak a felvételnek, ha az nem egy manipulált felvétel, akkor elítélem, igen.

-   Gajda Péterrel ezügyben fog konzultálni? 

Nyilván fogok majd beszélgetni vele erről. 

-   És miről fognak beszélgetni? Ugye ő annak a kerületnek a polgármestere, ahol 50 órányi hangfelvétl bizonyítja azt, hogy szisztematikusan lopták szét a kerületet. Erről ön szerint a polgármesternek lehetett tudomása?

Én ezt nem tudom nem vagyok tájékozott az ügyben de biztosan fogunk az átláthatósági folyamatokról beszélni, hogy hogy lehet olyan dolgokat implementálni, hogy ezt a jövőben lehetetlenné tegyük.

-   Önnek mit jelent egyébként a korrupciómentesség?

Azt, hogy biztosítani tudjuk, hogy érdem alapon nyerjenek el pályázatokat, és ne pedig mindenféle csurranó-cseppenő korrupciós pénzekkel.

-   Tehát az új fővárosban az új közgyűlésben a visszaosztás mint ténykedés nem fog szerepelni?

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy olyan folyamataink legyenek, hogy ezt kizárjuk.

A korrupciómentesség jegyében Karácsony Gergely olyan friss arcokat igazolt maga mellé, mint Gál J. Zoltán, aki korábban Gyurcsány Ferenc politikai államtitkára volt, illetve bizalmi embere. Most a Budapest Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagja lett, havi majdnem félmillió forintért. A BKK igazgatóságának új elnöke Draskovics Tibor,  havi 644 ezer forintért. Draskovics a Gyurcsány-kormányok idején volt pénzügy és igazságügyi miniszter is. De pozícióba került Atkári János Demszky főpolgármester-helyettese, Magyar György ügyvéd, Kolber István Gyurcsány korábbi minisztere, Török Zsolt, az MSZP egykori szóvivője és Havas Szófia egykori MSZMP, majd MSZP tag, aki egyébként 1956 hőseit fasisztának nevezte egy 2016 októberében adott interjúban. Korrupcióellenesség Gyurcsány Ferenc embereivel? Kerpel-Fronius Gábornak nem lesz egyszerű dolga. Mondjuk az igaz, hogy saját maga is bevallotta: nem tudja garantálni a mutyimentességet.

 

További részletek és még meghökkentőbb nyilatkozatok, itt az Informátorban:

Hír TV