2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Informátor

Informátor: Kerpel-Fronius Gábor a budapesti korrupció új főellensége

Zöld, természetközeli, szétfásított Budapesttel kampányolt Karácsony Gergely és csapata. Ennek ellenére a kommunizmust idéző művirágok között alakult meg a főváros új közgyűlése, pedig az új városvezetés nagyon készült.

  • Informátor: Kerpel-Fronius Gábor a budapesti korrupció új főellensége

Karácsony az átláthatóságot és a korrupciómentességet a legékesebb helyre tűzte a lobogóján. Még külön főpolgármester-helyettest is kijelölt a posztra, akit közvetlenül a kinevezése előtt szeretett volna a Hír TV megkérdezni terveiről, sikertelenül.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésének végén nagy nehezen végre eszmét tudott cserélni stábunk Kerpel-Fronius Gáborral, a budapesti korrupció új főellenségével.

 -   Ezt a munkát Kispesten kezdik?

Egyrészt ez fővárosi tevékenység, hogy az átláthatósági folyamatokat implementáljuk, de ha engem kérdez, az itt tarthatatlan. 

-   Mármint a kispesti esetet teljes mértékben elítéli, az ottani eseményekkel teljes mértékben nem ért egyet?

Én nem tudom, hogy mennyi a valóságtartalma annak a felvételnek, ha az nem egy manipulált felvétel, akkor elítélem, igen.

-   Gajda Péterrel ezügyben fog konzultálni? 

Nyilván fogok majd beszélgetni vele erről. 

-   És miről fognak beszélgetni? Ugye ő annak a kerületnek a polgármestere, ahol 50 órányi hangfelvétl bizonyítja azt, hogy szisztematikusan lopták szét a kerületet. Erről ön szerint a polgármesternek lehetett tudomása?

Én ezt nem tudom nem vagyok tájékozott az ügyben de biztosan fogunk az átláthatósági folyamatokról beszélni, hogy hogy lehet olyan dolgokat implementálni, hogy ezt a jövőben lehetetlenné tegyük.

-   Önnek mit jelent egyébként a korrupciómentesség?

Azt, hogy biztosítani tudjuk, hogy érdem alapon nyerjenek el pályázatokat, és ne pedig mindenféle csurranó-cseppenő korrupciós pénzekkel.

-   Tehát az új fővárosban az új közgyűlésben a visszaosztás mint ténykedés nem fog szerepelni?

Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy olyan folyamataink legyenek, hogy ezt kizárjuk.

A korrupciómentesség jegyében Karácsony Gergely olyan friss arcokat igazolt maga mellé, mint Gál J. Zoltán, aki korábban Gyurcsány Ferenc politikai államtitkára volt, illetve bizalmi embere. Most a Budapest Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagja lett, havi majdnem félmillió forintért. A BKK igazgatóságának új elnöke Draskovics Tibor,  havi 644 ezer forintért. Draskovics a Gyurcsány-kormányok idején volt pénzügy és igazságügyi miniszter is. De pozícióba került Atkári János Demszky főpolgármester-helyettese, Magyar György ügyvéd, Kolber István Gyurcsány korábbi minisztere, Török Zsolt, az MSZP egykori szóvivője és Havas Szófia egykori MSZMP, majd MSZP tag, aki egyébként 1956 hőseit fasisztának nevezte egy 2016 októberében adott interjúban. Korrupcióellenesség Gyurcsány Ferenc embereivel? Kerpel-Fronius Gábornak nem lesz egyszerű dolga. Mondjuk az igaz, hogy saját maga is bevallotta: nem tudja garantálni a mutyimentességet.

 

További részletek és még meghökkentőbb nyilatkozatok, itt az Informátorban:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!