2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Informátor

Informátor: Karácsony Gergely nem saját karrierje és sorsának kovácsa

Kevesebb mint egy évvel ezelőtt még határozottan cáfolta a főpolgármester, hogy miniszterelnöki ambíciói lennének, aztán a múlt héten Karácsony Gergely bejelentette, hogy elindul az ellenzéki elő választáson. Ne felejtsük el, hogy a 2018-ban egyszer már megbukott miniszterelnök-jelölt korábban sem saját akaratából állt a rajtvonalhoz. Na de, ha nem a főpolgármester dönt a személyét is érintő és a hatalmi kérdésekről, akkor mégis ki? Ennek járt utána az Informátor.

Gyurcsány Ferenc és Karácsony régóta jó kapcsolatot ápolnak. A főpolgármester és a DK első embere több szálon kötődik egymáshoz: bár Karácsony Gergely több önéletrajzában is eltitkolta, de 2002 és 2008 között politikai tanácsadó volt a Gyurcsány kormány Miniszterelnöki Hivatalában, és információink szerint Karácsony saját, családi cége is több millió forint értékű megbízást kapott a Gyurcsány-kabinettől.

Karácsony Gergely pedig nem hálátlan típus és, ahogy ő fogalmazott: amúgy sem dönt hatalmi kérdésekben, így a megválasztását követően látványosan megkezdte a Gyurcsány-korszak embereinek reaktiválása. A főpolgármesternek már a kampányában is jelentős szerepet játszott Gyurcsány bizalmi embere, korábbi kormányszóvivője, Gál J. Zoltán, aki a mai napig a felügyeli a főpolgármester munkáját, mint kiderült még a Facebook-posztjait is ő írja.

Aztán az ellenzék vezetői által Dunaújvárosban tartott közös sajtótájékoztatón ismét mindenki számára egyértelművé vált kinek a kezében van a karmesteri pálca. Mivel Karácsony Gergely szóváltásba keveredett egy riporterrel, mert az számára kellemetlen kérdést tett fel tanulmányi kompetenciáival kapcsolatban, egy idő után Gyurcsány Ferenc krákogással fejezte ki nemtetszését, jelezve Karácsonynak, hogy egyáltalán nem is kellene válaszolnia a feltett kérdésekre.

Láng Zsolt, Fidesz fővárosi frakcióvezetője szerint abszurd, hogy a főpolgármester másfél évvel a mandátumának megszerzése után már más pozícióra pályázik és ezzel semmibe veszi a választóinak tett ígéreteit. Láng Zsolt hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely megválasztása óta bebizonyította, hogy a városban sem tud semmilyen eredményt felmutatni, nem valószínű, hogy ez az ország irányítása kapcsán másképp lenne.

Ha bárkiben kétség lenne még azzal kapcsolatban, hogy Karácsony Gergely saját karrierje és sorsának kovácsa és valójában nem a baloldal már levitézlett harcosai és főnökük Gyurcsány Ferenc használja fel a főpolgármestert a hőn áhított hatalom megszerzésének érdekében, tegyük fel a kérdést. Felajánlaná bárki hátsó szándék nélkül egy mérhetetlen párt vezetőjének a teljes ellenzék miniszterelnök-jelölti pozícióját?

Teljes adás:

Az emberöléssel lesz egyenértékű a pedofília - derül ki adásunk első feléből

Ahogyan arról múlt heti adásunkban beszámoltunk, hamarosan az Országgyűlés elé kerül az a javaslat, amelynek értelmében Magyarországon az eddigieknél szigorúbban lehet büntetni a pedofíliához kapcsolódó bűncselekményeket. Mint kiderült, gyilkossággal és emberrablással is egyenértékű büntetést vonhat maga után bizonyos esetekben a pedofília.

A Fidesz frakcióvezetője az Informátornak beszélt azokról a javaslatokról, amelyeket várhatón jövő héten kedden vitatnak meg az Országgyűlésben. Kocsis Máté kiemelte, hogy ezek között szerepel többek között az is, hogy létre kell hozni egy kereshető pedofil-nyilvántartást, valamint, hogy tovább kell bővíteni a foglalkozási tilalom körét.

HírTV

 

További epizódok

Informátor: A szexuális felvilágosítás egyáltalán nem megfelelő mederben zajlik

Június 14-én elfogadta a parlament a pedofil ellenes törvénycsomagot. 2021. július 02.

Informátor: Az előválasztás legkülönösebb szövetsége rajzolódik ki a Jobbik és a Demokratikus Koalíció között

A 2006-os rendőrterror áldozatai kapcsán kezdett számháborúba a Demokratikus Koalíció - részletek az Informátorban. 2021. június 18.

Informátor: Előbújt a migrációs veszély a járvány árnyékából

Az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány miatt nem a migráció uralta a közbeszédet, de ettől függetlenül a probléma továbbra is jelen van - erre mutatott rá adásunk. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!