2021. augusztus 2.,
hétfő, Lehel napja

Informátor: A pedofiloknak az eddigieknél sokkal brutálisabb következményekkel kell majd számolniuk

2021. május 14., péntek 21:20

Hamarosan a parlament elé kerül Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetőjének azon javaslata, amelynek elfogadása esetén a jövőben sokkal szigorúbb lesz a fellépés a pedofil bűnözőkkel szemben – derül ki az Informátor legutóbbi adásából.

Darknetes pedofil bűnszervezetet számoltak fel a kibernyomozók május 5-én. A hatóságok nyolc helyszínen hajtottak végre kutatásokat, négy embert fogak el, akik gyermek-pornográf tartalmakat terjesztettek. A gyanúsítottak közül az egyik a saját kisgyermekét, míg a másik a négyéves testvérét is rendszeresen megerőszakolta, az ezekről készült felvételeket szintén megosztották a platformon. A rendőrség tájékoztatása szerint a fórumot több ezer magyar és külföldi használta.

A bűncselekmény az egész országot megrázta. Kocsis Máté a Fidesz parlamenti frakcióvezetője közösségi oldalán jelezte, hogy hamarosan a parlament elé terjeszti javaslatait, amelyek alapján

az eddigieknél sokkal szigorúbban lehet majd fellépni a pedofilokkal szemben.

A politikus arról beszélt az Informátornak, hogy nem tűr halasztást a pedofil bűncselekményekkel szembeni szigorúbb fellépés. Kocsis Máté kiemelte, hogy a frakción belül már a javaslatok vitája is elkezdődött.

A büntetőtörvénykönyv szigorítását azt én biztosra veszem, javasolni fogom azt is, hogy a pedofilokról készüljön nyilvántartás, elérhető nyilvántartás. Nagyon fontos lenne az, hogy a pedofilokat minél inkább távoltartsuk a bűncselekmény elkövetésének szándékától. Tudniuk kell, hogy az eddigieknél sokkal brutálisabb következményekkel kell számolniuk

– jelentette ki stábunknak a politikus.

A legutóbbi nagy visszhangot kiváltó eset kapcsán ismét rengeteget lehetett hallani, az úgynevezett darknetről. De mi is ez pontosan? Kiderül az Informátorból, valamint az is, hogy miként viszonyulnak az ellenzéki pártok a témához.

A teljes adás: 

Újabb hatalmas arcon csapás 

Adásunk első felében azt mutatta be az Informátor stábja, emlékeztetett, május 7-én jelentette be az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, hogy elismeri és jóváhagyja a kínai Sinopharm vakcina használatát. A WHO első alkalommal engedélyezett olyan oltóanyagot, amelyet nem nyugati gyógyszercég fejlesztett ki a koronavírus ellen. A Sinopharm vakcinából már több, mint 80 millió adagot adtak be világszerte, eddig 70 országban. A legtöbbet a dél-amerikai Peru rendelte, 38 millió adagot, Magyarország eddig ötmillió dózist vásárolt, amiből 2,1 millió már megérkezett.

A WHO bejelentése egy újabb hatalmas arcon csapás az ellenzéki pártok számára, akik még januárban adtak be az Országgyűlésben egy határozati javaslatot, amiben azt követelték a kormánytól, hogy Magyarországon ne lehessen oltani a kínai vakcinával.

Arató Gergely (DK) továbbra is meg van győződve arról, hogy az ellenzéki pártoknak semmilyen felelősségük nincs abban, hogy Magyarországon alacsonyabb a népszerűsége a keleti oltóanyagoknak.

Bővebben az Informátor legutóbbi adásában.

HírTV