2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Informátor

Informátor: Csak egy maradhat!

Már a Jobbik új elnökségének felállását is baljós árnyak lengték körül. A héten pedig szinte nem telt el úgy nap, hogy ne jelentette volna be valaki a távozását a pártból. Az Informátor a Jobbik széthullásának okait kutatta.

  • Informátor: Csak egy maradhat!

Januárban választották meg a Jobbik elnökének Jakab Pétert. Az Informátor stábja ott volt akkor is. Az új első ember próbált erőt sugározni és egységet. Gyorsan kiderült, hogy ez csak álca. A kongresszust követően nem sokkal nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amelyen Jakab Péter kongresszuson elmondott beszéde hallható. Az elnök arról beszélt, hogy a Szávay-klán hátba szúrta.

Jakab Péter beszédében név szerint felsorolta azokat a párttársait, akikkel nem akar együttdolgozni.

A felvétel nyilvánosságra kerülését követően pedig el is indult a tisztogatás, majd kilépési hullám. A sort Bencsik János nyitotta.

A Jobbik ex-budapesti elnöke búcsú videójában kilépésének legfőbb okaként az elvtelenséget jelöli meg. Érdekes, hogy ennyi időnek el kellett telnie mire erre rájött - hangzott el a műsorban.

Bencsik kilépett. Jakab Péter pedig elkezdte kitenni nem saját embereit először a párt alapítványából. Ahogy a hangfelvételekből kiderült Jakab finoman szólva sem kedveli többek között Gyüre Csabát, Farkas Gergely és Stummer Jánost, ezért mindhárom kuratóriumi tagok lemondatta, ahogy fel kellett ajánlania a lemondását az elnök Szabó Gábornak is.

Az alapítványban történt tisztogatásról a stáb megkérdezte Jakab Pétert is. Az interjút február 24-én, hétfőn délelőtt vették fel. Ekkor még csak Bencsik János kilépéséről lehetett tudni. 

Nem sokkal a beszélgetés után 4 jobbikos önkormányzati képviselő jelentette be a Facebookon, hogy elhagyják a pártot. Arra hivatkoznak, hogy

ellenzékiként továbbra is 21. századi, konzervatív, jobboldali politikát akarnak folytatni, erre azonban a Jobbikban már nem látnak lehetőséget.

Kedden Szávay István jelentette be a Facebook-oldalán, hogy ő is elhagyja a Jobbikot. Szávay az alapítók között volt. 

A mai napig a párt egyik erős emberének tartották, aki mindenhol rendelkezik emberekkel legyen szó akár a parlamenti frakcióról, az alapítványról vagy éppen a jobbikos médiumokról.

Szávay a Jobbik egyik legnagyobb stratégája volt, aki már a 2000-es évektől kezdve folyamatosan építette a pártot, szervezett be tehetséges fiatalokat. Több mostani országgyűlési képviselő neki köszönheti a munkáját. Szávay azzal bukta el képviselői mandátumát, hogy egy zsidó nő megveretésével hencegett.

A Jobbikot persze nem törte össze Szávay István távozása.

Kedden nemcsak Szávay István lépett le a Jobbikból. Bejelentette kilépését Lokody Levente, a párt utolsó erdélyi alapszervezetének elnöke is. A Maros megyei Jobbik vezetője azzal indokolta a kilépését, hogy egykori pártja mára szégyelli a jobboldaliságot, így nem tud közösséget vállalni vele.

Szerdán a sort Bogdán Szabolcs, a párt debreceni elnöke gyarapította. Bogdán döntését azzal indokolta, hogy

Jakab Péter vezetésével már esélyt sem lát arra, hogy a Jobbik visszatérjen eredeti útjára.

A debreceni elnöknek nem tetszenek bolsevik típusú leszámolások sem. Bogdán Szabolcs mellett öt társa is távozott a pártból. 

Jakab Péter nyilatkozat stopot rendelt el a kilépésekkel kapcsolatban. A kellemetlen témában ma már csak ő adhat interjút a sajtónak. 

A szintén Jobbikból kilépő Mi Hazánkos Dúró Dóra szerint várhatóak még kilépések. Viszont pártja senkit sem fogad be a Jobbikból. 

Elvtelen, undorító, gusztustalan és szembe megy a jóérzéssel - nagyjából így lehetne jellemezni a Jobbik és a baloldali pártok frigyét.

Ők is tudják egymásról, hogy mindenki utálja a másikat, be is ismerik ezt, de ez senkit nem zavar. Mert ott a hatalom és a pénz, ami minden vitát elsimít - összegezték a műsor végén az elhangzottakat. 

Teljes adás:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!