2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Informátor

Informátor: A pofátlanságnak Kispesten nincs határa

Rendkívül sokat tudunk már Lackner Csabáról, Kispest „fehérporos” volt szocialista önkormányzati képviselőjéről, de azt nem, hogy roppant takarékos ember. A drog- és korrupciógyanúba került politikus azt állítja, sokat spórol, örökölt, sőt a kormánynak az ellenzék által sokat bírált családtámogatási kedvezményeit is igénybe vette, ebből telt a terepjáróra és a lakásfelújításra.

  • Informátor: A pofátlanságnak Kispesten nincs határa

Van a pofátlanságnak határa, de úgy tűnik, Kispesten nincsen. Az, hogy ők azzal védekeznek, hogy az állami támogatásokat igénybe vették, miközben a Fidesz-kormányt szidják folyamatosan, az jól mutatja azt a fajta arroganciát, ami teret nyert Kispesten – nyilatkozta az Informátornak Dódity Gabriella kispesti fideszes önkormányzati képviselő.

Bácskai Balázs, a Magyar Nemzet újságírója, aki nagyon sokat dolgozott a kiszivárgott hangfelvételek alapján stábunknak elmondta, Lackner Csaba egy olyan típusú karakter, aki mindent meg szokott úszni. Csak hangfelvételeken, ha nincs megemlítve 30-40 bűncselekmény, akkor egy sem és ez csak a jéghegy csúcsa.

Az újságíró elmesélte, hogy munkája során találkozott olyan történettel, amikor egy édesanya Batthyány utcai önkormányzati lakását a Kránitz Krisztián vezette vagyonkezelő újította fel egy vállalkozóval Lakatos Józseffel, aki az ilyen típusú projektekből rengeteget nyer el Kispesten.

Papíron 6-7 millió forintot költöttek erre az ingatlanra, ez egy valamivel több mint 30 négyzetméteres lakás, a nyílászárókat nem sikerült ebből felújítani. A hátrányos helyzetű gyermekével ott lakó édesanya rongyokkal tömködte be az ajtó és ablak alatti nyílásokat, ezen kívül volt egy életveszélyes gázkonvektor, ami a felújítás után maradt benn

– számolt be Bácskai Balázs.

Április végén kiderült, hogy nem tartja szükségesnek a kispesti korrupciós vizsgálóbizottság mandátumának meghosszabbítását a botrányban érintett kerületi polgármester. Az Informátor elérte Gajda Pétert, hogy megkérdezze, a bizottság munkája újraindul-e, de a válasz csak annyi volt,

nem tudja, mert nem döntött.

Nagyon sok kérdés van még a kispesti korrupciós ügyben, az egyik ilyen, miért nem gyanúsították meg Lackner Csabát, ha másért nem, legalább a kábítószeres ügyben. Lacknert nem is tesztelték a hatóságok a botrány kirobbanása óta, az ügynek ez a szála valamiért nem indult el.

A Magyar Nemzetnek a közelmúltban interjút adott a felvételek készítője, aki közölte, hogy áll a hatóságok rendelkezésére, a lapban és a HírTV-n közzétett anyagok valósak. A koronatanú szerint Lackner kokaint fogyasztott, Gajda Péterről pedig azt mondta,

ő volt az ész, ő irányított.

Teljes adás:

 HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!