2021. április 22.,
csütörtök, Csilla, Noémi napja

Nem folytathatja a munkát a kispesti korrupciós vizsgálóbizottság

Hír TV

2020. április 30., csütörtök 19:13

Nem tartja szükségesnek a kispesti korrupciós vizsgálóbizottság mandátumának meghosszabbítását a botrányban érintett kerületi polgármester. Gajda Péter szerint, attól mert a járványhelyzet megakadályozta, hogy folytatni tudja a testület a munkáját még nem indokolt a folytatás.

Január 27-én még a korrupciós botrányba keveredett volt szocialista önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy segíteni fogja az ügyében vizsgálódó bizottság munkáját.

Most mégis úgy tűnik, hogy a botrány kulcsfigurájának még sem kell kellemetlen kérdésekre válaszolnia.

Bár Gajda Péter januárban még az mondta: ha szükséges, akkor akár egy évig is engedi működni a testületet most úgy tűnik mégis meggondolta magát.

A korrupciós vizsgálóbizottság LMP-s elnöke szerint a lényegi munkát még csak most tudták volna elkezdeni.

Ahhoz a szakaszához érkeztünk el a munkának, amikor az érintettek, vélelmezett érintettek meghallgatására került volna sor, tehát interjúkat készítettünk volna bizottsági ülés helyszínén különböző személyekkel, erre nyilvánvalóan nem kerülhetett sor, hogyha ezt nem tudja méltányolni a polgármester és nem gondolja azt, hogy erre sort kellene keríteni, akkor a hogy mondjam a helyi értékén kezelem ezt a megállapítást.

A baloldali politikusok többségéből álló bizottságnak amúgy sem állt szándékában felderíteni a korrupciós ügyeket, de ha már létrejött a testület, akkor tisztességtelen, hogy eredmény nélkül zárják a munkát - közölte a kispesti Fidesz frakcióvezetője.

Teljes egészében azt látjuk ebből a helyzetből, hogy igyekeznek kibújni a szembesítés és a tényekkel való szembesítés alól.

Gajda Pétert egyébként csütörtökön Karácsony Gergely a főváros ellenzéki frakciói javaslatára kinevezte az összeférhetetlenséget és vagyonnyilatkozatokat ellenőrző bizottságának elnökének.

Hír TV