2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Nem folytathatja a munkát a kispesti korrupciós vizsgálóbizottság

Nem tartja szükségesnek a kispesti korrupciós vizsgálóbizottság mandátumának meghosszabbítását a botrányban érintett kerületi polgármester. Gajda Péter szerint, attól mert a járványhelyzet megakadályozta, hogy folytatni tudja a testület a munkáját még nem indokolt a folytatás.

  • Nem folytathatja a munkát a kispesti korrupciós vizsgálóbizottság

Január 27-én még a korrupciós botrányba keveredett volt szocialista önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy segíteni fogja az ügyében vizsgálódó bizottság munkáját.

Most mégis úgy tűnik, hogy a botrány kulcsfigurájának még sem kell kellemetlen kérdésekre válaszolnia.

Bár Gajda Péter januárban még az mondta: ha szükséges, akkor akár egy évig is engedi működni a testületet most úgy tűnik mégis meggondolta magát.

A korrupciós vizsgálóbizottság LMP-s elnöke szerint a lényegi munkát még csak most tudták volna elkezdeni.

Ahhoz a szakaszához érkeztünk el a munkának, amikor az érintettek, vélelmezett érintettek meghallgatására került volna sor, tehát interjúkat készítettünk volna bizottsági ülés helyszínén különböző személyekkel, erre nyilvánvalóan nem kerülhetett sor, hogyha ezt nem tudja méltányolni a polgármester és nem gondolja azt, hogy erre sort kellene keríteni, akkor a hogy mondjam a helyi értékén kezelem ezt a megállapítást.

A baloldali politikusok többségéből álló bizottságnak amúgy sem állt szándékában felderíteni a korrupciós ügyeket, de ha már létrejött a testület, akkor tisztességtelen, hogy eredmény nélkül zárják a munkát - közölte a kispesti Fidesz frakcióvezetője.

Teljes egészében azt látjuk ebből a helyzetből, hogy igyekeznek kibújni a szembesítés és a tényekkel való szembesítés alól.

Gajda Pétert egyébként csütörtökön Karácsony Gergely a főváros ellenzéki frakciói javaslatára kinevezte az összeférhetetlenséget és vagyonnyilatkozatokat ellenőrző bizottságának elnökének.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!