2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Informátor: A koronavírus elhozta a baloldali rémhírterjesztési módszer aranykorát

2020. április 10., péntek 20:52

A koronavírustörvény elfogadása után borítékolható volt a nemzetközi hisztéria. Meg is érkezett menetrendszerűen a gyalázkodás, volt szó diktatúraépítéséről, Orbán Viktor teljhatalmáról, a parlament beszüntetéséről, csak a valódi tények nem kerültek szóba.

A kritikák azért sem túl jogosak, hiszen a jelenlegi járványhelyzetben Európa, de a világ összes országának kormánya próbálja a lehető legtöbb jogkört számára elérhetővé tenni, de emögött nem diktatórikus megfontolások állnak, hanem az, hogy a vírus elleni védekezés csak így működőképes, hiszen ebben az esetben gyorsreagálásra van szükség.

Ha már az Európai Uniónál és az onnan érkező kritikáknál tartunk. Az elmúlt időszakban belpolitikai vita alakult ki azzal kapcsolatban, hogy ellenzéki politikusok elkezdték azzal teleharsogni a sajtót, hogy kettő ezer milliárd forintnyi uniós segítséget kapott Magyarország a koronavírus elleni védekezésre. Iszonyatos összeg!

Az egyetlen probléma ezzel kapcsolatban, hogy szó sincs erről - ezt már Deutsch Tamás mondta az Informátornak. A Fidesz európai parlamenti képviselője leszögezte: a hírből annyi igaz, hogy az egyébként fejlesztésre szánt uniós forrásokat felszabadította az Európai Bizottság.

Tehát, azt a pénzt kaptuk meg, amit egyébként is megkaptunk volna. Magyarország az unió felé jó pályázónak számít, ami azt jelenti, hogy a felhasználható források nagyrészt mi már fel is használtuk. Szemben például Olaszországgal, ahol nem fordítanak olyan nagy gondot az EU-s lehetőségek fejlesztésre történő felhasználására. A magyar ellenzék ennek ellenére azt sulykolja, hogy az uniós pénzeket a magyar kormány csoportosítsa most át a víruselleni védekezésre.

A fake news gyártásban nemcsak az ellenzéki pártok vesznek részt. A koronavírus elhozta a baloldali médiumok rémhírterjesztési módszerének aranykorát. A legdurvább módszereket sem félnek használni.

Bővebben a teljes adásban:

 HírTV