2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Sport

Átadták a BVSC új kézilabdacsarnokát

Kézilabdacsarnokot avattak a BVSC-Zugló Szőnyi úti telephelyén. A létesítmény több mint 230 millió forintba került és jelentős részben taotámogatásokból valósult meg. A BVSC-Zugló kézilabda-szakosztálya 2 éve alakult meg, távlati céljuk az NB II-es szereplés.

  • Átadták a BVSC új kézilabdacsarnokát

A Ferencváros elleni barátságos mérkőzéssel adták át hivatalosan a BVSC-Zugló új kézilabda csarnokát. A létesítmény megépítése azután vált szükségessé, hogy 2016 áprilisában megalakult a klub kézilabda szakosztálya. A fejlesztésnek első sorban a játékosok örülnek.

„Eleinte még kisebb pályákon játszottunk és volt egy olyan pályánk is, ahol nem igazán használhattunk waxot szóval ez egy nagy nagyon nagy változás nekünk, hogy saját pályánk van, amit megszoktunk és már játszhatunk is itt” – mondta Till Jázmin, a BVSC játékosa.

A sportlétesítményekért felelős helyettes államtitkár szerint kiemelt cél az infrastruktúra fejlesztése.

„Nagyon sok fontos célt tűztünk ki magunk elé, a legfontosabb ezek között talán a sportinfrastruktúra fejlesztése. Most megvalósul egy nagy álom, azt gondolom, hogy a BVSC életében ez egy régóta dédelgetett elképzelés volt, az a legfontosabb, hogy megadjuk az infrastrukturális hátteret a sportolóknak. Zuglóban még csak utánpótlás kézilabda létezik, tehát ez az első lépcső, hogy gyakorlatilag pár éven belül odaérjenek és felnőtt szinten is ki tudjanak állítani egy komoly csapatot” – mondta Sárfalvi Péter.

Az új kézilabdacsarnok felépítése 240 millió forintból valósult meg. Ez az első olyan létesítménye a BVSC-nek, amely nem hivatalos telephelyén, hanem a szomszédos – egyébként as MÁV-hoz tartozó területen valósulhatott meg.

„70 százaléka taotámogatás, 30 százaléka önrész, ezt a tao-t viszont ennek a keretében is megköszönöm azoknak a vállalkozásoknak, akik összeadták, de nem jöhetett volna létre a 30 százalékos állami önrész nélkül sem. Tehát ez egy olyan koprodukció, amely azt gondolom, hogy az együttműködés fontosságát jelenti a sportban” – mondta Szatmáry Kristóf, a BVSC elnöke.

Az elmúlt 2 és fél évben közel 200-ra nőtt a BVSC-Zugló kézilabda szakosztályában sportolók száma, ez a szám az új csarnok átadása után tovább nőhet. A klub elsődleges célja az utánpótlás nevelés mellett egy felnőtt csapat létrehozása.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

Magyar győzelem Dél-Korea ellen

A magyar jégkorong-válogatott remek játékkal, 6-2-re győzte le a dél-koreai csapatot a bolzanói divízió I/A-világbajnokság keddi játéknapján, így két forduló után százszázalékos.
Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Nyertese lehet Szoboszlai Dominik az új főnök érkezésének

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Jürgen Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján. A Ferencváros és a DVTK korábbi holland labdarúgója, a visszavonulása uán ugyancsak edzőnek állt Julian Jenner jól ismeri Slotot, és elmondta, szerinte Szoboszlai Dominik mire számíthat az edzőváltás után.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!