2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Többen meghaltak egy kabuli oktatási központ elleni öngyilkos merényletben

Legalább tizenhárman meghaltak egy kabuli oktatási központ elleni öngyilkos merényletben szombaton, további harminc sebesültet kórházba szállítottak - mondta el egy afgán tisztségviselő.

  • Többen meghaltak egy kabuli oktatási központ elleni öngyilkos merényletben

Úgy tudni, hogy majdnem az összes áldozat diák volt. A hatóságok attól tartanak, hogy a halottak száma tovább emelkedhet.

Arjan szerint az öngyilkos merénylő be akart jutni egy oktatási központba az afgán főváros többségében síiták lakta, nyugati részén, de a biztonsági őrök feltartóztatták. Ekkor röpítette levegőbe magát.

A tálibok egyik szóvivője rövid közleményben tagadta, hogy közük lenne a történtekhez. A tálibok és a kabuli kormány között jelenleg tárgyalások zajlanak az afganisztáni konfliktus lezárásáról.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet korábban több merényletet követett el Kabulban. A dzsihadisták 2018 augusztusában öngyilkos merényletet hajtottak végre egy oktatási központ ellen, amelyben több tucat diák vesztette életét. Az Iszlám Állam hívei számos támadást hajtottak végre az Afganisztánban élő síiták ellen, akikre eretnekként tekintenek. Ugyancsak a környéken található az a szülészeti klinika, amelyet májusban vettek célba a szélsőségesek.

Az elmúlt hetekben fokozódott az erőszak Afganisztánban annak ellenére, hogy szeptember elején megkezdődtek a béketárgyalások az afgán kormány és a tálibok között. A tálibok támadásaiban csak a múlt héten 51 civil meghalt és 137 megsebesült - számolt be a kabuli belügyminisztérium szombaton.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!