2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Szijjártó: A legfontosabb az, hogy kimaradjunk ebből a háborúból

Nekünk, magyaroknak a legfontosabb az, hogy kimaradjunk ebből a háborúból - írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter jelezte: csütörtökön tartják a NATO keleti szárnyán elhelyezkedő országok (V4, a balti államok, Románia és Bulgária) külügyminisztereinek találkozóját Pozsonyban. A napirenden az ukrajnai háború szerepel. Kiállunk Ukrajna mellett, minél előbb békét szeretnénk - olvasható a bejegyzésben.

"Nekünk, magyaroknak a legfontosabb az, hogy kimaradjunk ebből a háborúból. Megvédjük Magyarországot, megvédjük a magyar embereket, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne keveredjünk bele a háborúba. Ezért döntöttünk úgy, hogy nem szállítunk fegyvert és nem is engedjük át hazánk területén a fegyverszállítmányokat" - hangsúlyozta a tárcavezető.

Hozzátette: más közép- és kelet-európai országok másként döntöttek. "Ez nem a mi döntésünk, hanem az övék, ezért azt tiszteletben tartjuk, ugyanakkor elvárjuk, hogy ők is tartsák tiszteletben a mi döntésünket" - emelte ki.

Szijjártó Péter szerint a külügyminiszteri találkozón beszélni fognak az energiaellátás biztonságáról is, amit kulcskérdésnek nevezett egész Európában.

"Mi semmiképpen sem fogjuk engedni, hogy bárki a magyar emberekkel fizettesse meg a háború árát, ezért nem járulunk hozzá a földgáz- és a kőolajszállítások szankcionálásához. Szerencsére nem vagyunk egyedül, több (főleg nyugat-európai) ország képvisel ebben a kérdésben ésszerű álláspontot" - fogalmazott Szijjártó Péter.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Napozás és napvédelem

Ha nyár akkor napozás, ha napozás akkor pedig napvédelem. De mitől jó egy napvédőkrém, illetve milyen is a jó naptej? Egy bőrgyógyász segítségével jártunk utána ennek.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!