2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 07:50

Külföld

Két ember is megölte magát a Soros által támogatott szervezetnél

Borzalmas, mérgező munkahelyként jellemezték dolgozói az Amnesty International londoni székhelyét. Két alkalmazott is öngyilkos lett a Soros György által támogatott civil szervezetnél és egyre több kínos dolog kerül nyilvánosságra a szervezet működéséről.

,,Az Amnesty és más civil szervezet számára legyen az NGO, kereskedelmi vagy vallási szervezet, különösen nagy szükségünk van a szabad sajtóra, hogy beszámoljanak munkánkról amit helyi szinten végzünk” - mondta az Amnesty International főtitkára még január végén a Világgazdasági Fórumon Davosban.

A The Guardian brit napilap egy átfogó beszámolót írt a civil szervezet londoni székhelyének dolgozóiról, akik mérgező, szörnyű munkahelyként jellemezték a civil szervezetet. A nyilvánosságra hozott kivizsgálásra azért volt szükség, mert a tavalyi évben két alkalmazott is öngyilkos lett az intézménynél.

A munkavállalók a pszichológusok által végzett vizsgálatban hatalmi visszaélésről, zaklatásról és nyilvános megaláztatásról is beszámoltak. Ami azért is érdekes, mert a szervezet célja pont az, hogy az emberi jogokért küzdjön és megszüntesse a visszaéléseket, ahol azok csorbulnak. Ennek ellenére a cég éppen saját alkalmazottainál nem alkalmazza alapelveit. Beszámolók szerint rendszeres volt a faji, nemi és szexuális identitáson alapuló megkülönböztetés.

A 475 dolgozóval készült interjúk azt mutatják be, hogy a Nemzetközi Titkárság vezetői rendszeresen terrorizálták munkatársaikat..

A tavalyi halálesetek arra is rávilágítanak, hogy nem csak a londoni irodában vannak problémák. Az egyik alkalmazott a párizsi irodában lett öngyilkos, a másik, egy 28 éves gyakornok lány pedig Genfben dolgozott.

Kumi Naidoo főtitkár ,,mélységesen felkavarónak'' nevezte a dolgozók jelentéseit és azt ígérte, márciusig tervet dolgoznak ki a helyzet megoldására.

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Megbukott az LMBTQ-törvény Rómában

Ünnepel az olasz jobboldal, miután megbukott a római parlament felsőházában a homo és transzfóbiát büntető törvényjavaslat. 2021. október 27.

További migránsokat akar Brüsszel

Ismét az illegális bevándorlók tömeges befogadása mellett tett hitet az Európai Unió belügyi biztosa. 2021. október 27.

Ferenc pápa megkapta a harmadik oltását

A 84 éves pápa januárban kapta az első, februárban pedig a második vakcinát. 2021. október 27.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a Gripen-pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!