2022. 12. 08. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Irán megkezdte urándúsító centrifugái számára egy új csarnok építését

Irán megkezdte urándúsító centrifugái számára egy új csarnok építését "a hegyek szívében", a natanzi atomközpont közelében - jelentette be kedden az iráni nukleáris program vezetője az iszlám köztársaság állami tévéjében.

  • Irán megkezdte urándúsító centrifugái számára egy új csarnok építését

Ali Akbar Szalehi szavai szerint "korszerűbb, nagyobb és részleteiben mindent magában foglaló" épület lesz az új csarnok, amely a régi helyett készül.

Utóbbi jelentős tűzkárt szenvedett két hónapja. Július 2-án csaptak fel a lángok a nagyrészt föld alatti atomlétesítményben. Irán először azt hangoztatta, hogy szabotázs történt, amely lassíthatja urándúsító centrifugái továbbfejlesztését, de később tagadta, hogy gyújtogatás volt a tűz oka, és azzal magyarázta az esetet, hogy nyaranta gyakran vannak tüzek. Szalehi viszont most ismét szabotázst említett.

Natanz az iráni urándúsító program központi létesítménye. Teherán váltig állítja, hogy nukleáris programja csakis békés célú, nem fejleszt atomfegyvert.

A natanzi központ egyike azon iráni atomenergetikai létesítményeknek, amelyek ellenőrzését Teherán engedélyezte a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségének (NAÜ).

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!