2024. 09. 22. Vasárnap Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

A világ legnagyobb sörfesztiváljára rányomja a bélyegét az állandó terrorveszély + videó

Az esemény szigorított biztonsági ellenőrzés mellett zajlik, tekintettel az elmúlt hónapokban Németországban történt több brutális terrortámadásra. Ma eközben újabb tartományban választanak. Brandenburgban a felmérések szerint a bevándorlásellenes AFD lehet a voksolás legnagyobb nyertese.

  • A világ legnagyobb sörfesztiváljára rányomja a bélyegét az állandó terrorveszély + videó

Dieter Reiter, München polgármestere ütötte fel az első sörcsapot az idei Octoberfest megnyitóján. A világ legnagyobb sörfesztiválját 189. alkalommal rendezik meg és több millió látogatóra számítanak. Az elmúlt hónapokban Németországot sújtó brutális terrortámadások miatt azonban szigorították a rendezvény biztosítását, München első embere pedig fogadkozott, hogy "lehető legbiztonságosabbá teszik" az eseményt.

 

Idén több dzsihadista támadás történt Németországban, amelyek közül a legismertebb a Solingenben történt késeléses ámokfutás, ahol az iszlamista támadó három emberrel végzett. A terrortámadások és a tömeges illegális migráció kapcsolatát Berlin baloldali kormánya mindaddig tagadta, amíg szeptember 2-án a bevándorlásellenes AfD történelmi győzelmet aratott a türingiai tartományi választáson, Szászországban pedig a második helyen végzett, miközben kormánypártok leszerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!