2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Ottó 18:05

Belföld

Biztonságban a Margitsziget + videó

Az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól kért segítséget Budapest önkormányzata, hogy megvédjék a Margitszigetet. A szakembereknek köszönhetően jól áll a védekezés, nem tapasztalható szivárgás.

  • Biztonságban a Margitsziget + videó

Meglehetősen szokatlan látványt nyújt a Margitsziget, ugyanis a civilek elől elzárták a sziget teljes területét, kizárólag a mentésben résztvevőket lehet látni. Sőt még a Margitszigeti Kisállatkertben lakó mintegy száztíz állatot is elszállították ideiglenes szálláshelyükre.

A műveletet az állatkert húsz munkatársa három óra alatt végezte el. Budapest önkormányzata azonban nem bírta saját erőből megvédeni a szigetet. Az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól kértek segítséget, a szakemberek szerint most már jól áll a védekezés, nincs semmilyen szivárgás.

Ez az a helyszín, ahol a főváros segítséget kért a vízügytől, illetve a katasztrófavédelemtől. Az egyik oldali töltést a vízügy és a katasztrófavédelem építette meg 2900 méter hosszban. Magassági hiány nincs, vízügyes szaknyelven szólva. Ez azt jelenti, hogy teljesen rendben van most a kiépített ideiglenes védmű. Egyelőre semmilyen szivárgást, olyan csurgást, olyan jelenséget nem tapasztaltak, amely ezeknek az állapotát meggyengítené – mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a polgárőrséggel közösen együttműködve felügyeli, hogy senki, akinek ott nincs igazoltan dolga, ne léphessen a Margitsziget területére.

Árvízzel veszélyeztetett, illetve az elöntött területekre nem engedünk be senkit, illetve csak azokat, akik a védekezési munkálatokban részt vesznek. A Margitsziget egy speciális terület, a sakkolimpia résztvevői a hotelekben itt maradhattak, ők az egyedüliek, akik bejöhettek, meg természetesen a személyzet, rájuk külön odafigyelünk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a mai és a holnapi napra, a legmagasabb vízszintekre tekintettel a napi normál szolgálaton felül 200 rendőrnek rendelt el készenléti szolgálatot – hangsúlyozta Fülöp Gergely, a BRFK kommunikációs osztályvezetője.

A BRFK kommunikációs vezetője elmondta, hogy a Dunai Vízirendészeti rendőrkapitányság a Duna teljes Magyarországi szakaszáért 417 szakaszért felelnek és a nap 24 órájában járőröznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyurcsány bemelegedett

Gyurcsány bemelegedett

Gyurcsány Ferenc eddig tőle szokatlan módon próbálja felhívni magára a figyelmet: nekivetkőzött, és erről tett közzé egy fotót közösségi oldalán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!