2024. 09. 21. Szombat Máté, Mirella napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Kék róka

Következik:

Híradó 23:00

Külföld

Ellenpert indít a kormány a hazánkat ért jogtalan büntetéssel szemben + videó

Több mint 1 millió illegális bevándorló lepte volna el hazánkat, ha Magyarország nem védi meg a határait – mondta Deutsch Tamás a HírTV stúdiójában. A Fidesz EP-képviselője szerint, a brüsszeli bírság sem tántorítja el a kormányt, hogy fenntartsa bevándorlási politikáját. Közben kiderült, hogy Trócsányi László volt igazságügyi miniszter vezeti azt a jogi csapatot, amely ellenpert indít az uniós bírság kapcsán az Európai Bizottság ellen.

  • Ellenpert indít a kormány a hazánkat ért jogtalan büntetéssel szemben + videó

Az utolsó utáni jogi lehetőségeket is ki fogjuk használni arra, hogy ezt az egészen vérlázító bírósági ítéletet, annak ezt a 200 millió eurós büntetésben testet öltő következményeit csökkentsük, megszüntessük

– hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Egyenesen vérlázító, hogy hazánkat csak azért büntetik, mert megakarja védeni magát, polgárait, nemzeti identitását, de inkább a büntetés, mint hogy el kelljen viselni a tömeges migráció problémáit – mondta a fideszes EP-képviselő a Bayer Showban. A politikus kiemelte: valójában Brüsszel tartozik hazánknak, amiért megvédi Európát.

Mivel hazánk a második felszólítás után sem fizette ki a példátlan bírságot, Brüsszelben úgy határoztak, levonják azt az összeget a nekünk járó uniós forrásokból. Mindezt úgy, hogy az Európai Unió szerződései és a jogi keretrendszer egyértelműen tiltja két teljesen különböző ügy politikai célzatú összemosását.

Ám a magyar kormány ezt nem hagyja szó nélkül – erről már Juhász Hajnalka beszélt a Napi Aktuálisban. Az KDNP EP-képviselője kiemelte, Magyarország ellenpert indít, amelyben a határvédelemre elköltött 800 milliárd forint megtérítését akarja elérni. Ez a brüsszeli bírság tízszerese, így a bírságbeszámítása után még az unió tartozna nekünk.

A pert egy olyan jogi csapat viszi majd, amelyet Trócsányi László, EP-képviselő vezet.

A jogi ellentámadás egy indokolt lépés, de ez az egész valójában egy politikai-ideológiai vita – erről már a Századvég vezető elemzője beszélt. Palócz André hozzátette: Egyre több európai ország áll Magyarország mellé, ez pedig akár az ügy sikerét is előmozdíthatja.

Nagyon nehéz most megítélni, hogy mi lesz a vége ennek a szembenállásnak, mert közben az tűnik ki, hogy tagállami szinten azért jó pár szereplő most már, mondjuk úgy, hogy kimondva, kimondatlanul, de tulajdonképpen elismeri, hogy Magyarországnak igaza volt. Sőt azt látni, hogy Németországban szigorításokat vezetnek be, Hollandiában is sokat szigorítottak, a svédek is egyre nyíltabban beszélnek a hibákról a migrációs politikában. Tehát ahogy telik az idő egyre több ország az, aki ha nem is nyíltan, elnézést kérve mondja azt, hogy Magyarország helyes úton jár, de tulajdonképpen azt az utat próbálja követni, amit hazánk 2015-óta folyamatosan képvisel – hangsúlyozta a Századvég elemzője. 

Palóc André hozzátette: A kormány kijelentése szerint, amíg a Fidesz vezeti az országot, hazánkból nem lesz migránsország, vagyis bármi legyen is a jogi adok-kapok kimenetele, az nem fogja befolyásolni a magyar bevándorlási politikát.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult az új francia kormány

Megalakult az új francia kormány

A centrista és a jobboldali erők részvételével megalakult szombat este az új francia kormány, két héttel azután, hogy Emmanuel Macron államfő a jobbközép Köztársaságiaktól (LR) érkező Michel Barnier volt uniós biztost nevezte ki kormányfőnek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!