2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Heti terror

Heti terror: „Itt nem lesz újabb 2015”

Szó sincs arról, hogy szír menekültek százezrei próbálnának bejutni az Európai Unió területére, hiszen a törökök által útjára engedett emberáradatban csak elvétve találni szíreket, egyértelmű, hogy olyanok akarnak Nyugat-Európába vándorolni, akik nem háborús menekültek, ugyanakkor az tény, hogy 2015-hoz képest teljesen új helyzet van, Európa, észrevette, hogy a helyzet veszélyes és egyáltalán nem kér a migránsokból – hangzott el Heti Terror című műsorunkban. Ezúttal Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és Georg Spöttle, a Nézőpont Intézet elemzője fejtette ki véleményét a görög-török határon kialakult migránsválság kapcsán Déri Stefi műsorvezetése mellett.

  • Heti terror: „Itt nem lesz újabb 2015”

 

Tavaly szeptemberben Recep Tayiip Erdogan török elnök arról beszélt, hogy egymillió szírt kellene visszatelepíteni Szíriába és ehhez nemzetközi segítséget kért. Valamint megfenyegette az Európai Uniót, ha nem kapja meg a támogatást akkor megnyitja az utat a migránsok előtt. Pontosan ez történt múlt pénteken és most azt látni, hogy napról-napra erősödik a nyomás a görög-török határszakaszon, ahol rengeteg bevándorló akar átjutni az EU területére. A történtek kapcsán Nógrádi György felhívta rá a figyelmet, hogy mostanra teljesen új helyzet állt elő, hiszen már nem azt mondjuk, hogy migráns, hanem gazdasági menekült és a görög lakosságnak rendkívül elege van a gazdasági menekültekből, csakúgy, mint az NGO-kból. A görög jobboldali kormány végre mer cselekedni, nem úgy, ahogy korábban a baloldali tette a biztonságpolitikai szakértő közlése szerint.

Európa elkezdett jobbra fordulni, már Angela Merkel kancellár is azt mondta, hogy nem kérünk a migránsokból

– tette hozzá.

Déri Stefi műsorvezető felvetésére, hogy az Unió tavaly decemberben átutalta a török-EU megállapodásban rögzített összeget vagy legalábbis annak egy részét Ankarának, Georg Spöttle, elmondta, 6 milliárd euróról volt szó, de a török forrásokból azt hallani, hogy ebből az összegből csak 3,8 milliárd eurót kaptak meg. A Nézőpont Intézet elemzője emlékeztetett, Norbert Röttgen, a CDU külügyi bizottságának az elnöke szorgalmazza, hogy üljenek le Erdogan török elnökkel tárgyalni és fizetni neki, hogy továbbra is védje Európa határait.

Érdekes a német politika, ott vannak a zöldek, akik az elején még nem kapálóztak, hogy engedjünk be migránsokat, most viszont egy kissé fordultak, már tüntetés is volt Berlinben a kancellária előtt, körülbelül 3500 ember jött el rendőrségi források szerint, antifa zöldek, NGO-k, amelyek Soros Györgyhöz köthetők. A szlogenjük azt volt, hogy van még elég hely és ezeket az embereket be kell engedni. A kancellária viszont a Twitteren olyan tweeteket küldött ki angolul, németük, arabul és fárszi nyelven a migránsok felé, a határ nem fog megnyílni, nem lesz újabb 2015

– mondta el Georg Spöttle. Emlékeztetett, Sebastian Kurz osztrák kancellár is megerősítette, Ausztria egyetlenegy migránst, a nőket és gyerekeket sem fogja befogadni.

Egyetértve Nógrádi György szavaival a Nézőpont Intézet elemzője is nyomatékosította,

nem háborús menekültekről van szó,

hiszen ott vannak marokkóiak, bangladesiek, indiaiak, afgánok és pakisztániak, akik a migránsáradattal akarnak bejutni az Európai Unióba.

Arra a felvetésre, hogy sok tízezer ember ellátását kellene megoldani, Nógrádi György elmondta, nagyon csúnyán fogalmazva, ez nagyon kevés embert érdekel, hiszen azt látni, hogy a görögök sem kérnek belőlük, a balkáni országok is erősítik a határvédelmüket, vagyis Európa mindent meg fog tenni, hogy ezek az emberek ne érjék el az áhított célt, Nyugat-Európát, de – tette hozzá – tudomásul kellene venni, hogy ezekre az emberekre Európának nincs szüksége.

Teljes adás:

HírTV 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Román katonák lepték el Nagyváradot

Román katonák lepték el Nagyváradot

Estébe nyúló katonai parádéval ünnepelték meg szombaton Nagyvárad román megszállását. Szent László városába 105 éve, 1919. április 20-án vonult be a román hadsereg. Akkor mindössze 5 százalékos volt a románság aránya a városban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!