2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 11:05

Heti terror

Heti terror: A dzsihadisták ott támadnak, ahol gyenge a védelem

A Heti terror szerdai adásában a kegyetlen Srí Lanka-i terrortámadások kapcsán arról beszélgettek szakértő vendégeink, hogy valóban az Iszlám Állam terroristái követték-e el a merényleteket és miért a keresztény közösségeket támadják?

  • Heti terror: A dzsihadisták ott támadnak, ahol gyenge a védelem

Az Iszlám Állam jelentkezett a Srí Lanka-i keresztény templomok és szállodák elleni merényletek elkövetőjeként. Megtorlásul követték el a brutális támadássorozatot az új-zélandi christchurchben elkövetett mészárlásra. A hatóságok a további merényletek veszélyére figyelmeztettek, mivel több terrorista is szökésben van.

Földi László biztonságpolitikai szakértő kifejtette: túl sok információ kerül naponta a titkosszolgálatokhoz, de ezekből elég kevés realizálható. Továbbá olyan biztonsági rendszert kialakítani, amely védi az összes szállodát, iskolát és templomot nem lehet. Földi László úgy fogalmazott:

„egy hibát követtek el a hatóságok az információkkal kapcsolatban. Ha neveket is kaptak, akkor ezeket az embereket ki kellett volna iktatni arra az időszakra, amíg a vizsgálatot le nem folytatják. Sajnos ez nem történt meg.”

Georg Spöttle a Nézőpont Intézet elemzője hozzátette:

„Mióta véget ért a polgárháború, nem volt ilyen mértékű dzsihadista terrorcselekmény Srí Lankán, olyan, mint szeptember 11-e az Egyesült Államoknak.”

Földi László a szigeten történt események kapcsán azt mondta: a dzsihád mindig ott támad, ahol gyenge a védelem. Tehát nem valamilyen ideológia alapján választanak célpontot, hanem a védelmi rendszer alapján.

A szakértők abban egyetértettek, a keresztény világnak az ilyen támadások ellen komolyan védekezni kellene. Ezeket a támadásokat nem lehet és nem kell eltűrni.

„Lagymatagon reagál a keresztény világ a muszlim terrorra, ha vitatkozni akarnak, akkor vitatkozni kell, azonban ha fegyverrel támadják a keresztény ideológiát, akkor sajnos fegyvert kell ragadni, mert az életért folyó harc folyik. A helyzetre adott válaszával téved a keresztény egyház is”

- fogalmazott Földi László.

 A műsor további részében szó volt még az Új IRA nevű terrorszervezetről, melynek egyik tagja meggyilkolt egy fiatal újságírónőt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!