2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Háttérkép

Háttérkép: Három százalék felett van a koronavírus miatti halálozás, ami magasnak tekinthető

Az e heti Háttérképben Bayer Zsolt és vendégei a koronavírus és a privatizáció témakörét boncolgatták.

  • Háttérkép: Három százalék felett van a koronavírus miatti halálozás, ami magasnak tekinthető

„Ugye hétvégén megtiltották a vonatközlekedést Olaszország és Ausztria között. Olaszországban vesztegzár és karantén, az iskolákat már bezárták, a nyilvános rendezvényeket betiltották. Serie A focimeccsek maradnak el, és hogy ha így megy tovább akkor pillanatokon belül a gyárakat is be fogják zárni, ami nyilván gazdaságilag beláthatatlan károkat okoz. Ha ez a helyzet, márpedig ez a helyzet, akkor mégiscsak itt az idő talán, hogy nyilvánosan is elkezdjünk gondolkodni azon, hogy mi a fene van ezzel a koronavírussal.”

-          vezette fel a műsor első témáját Bayer Zsolt műsorvezető.

„Azt hiszem, hogy itt legfeljebb csak a tanácstalanságunkat tudjuk megosztani. Szerencsére, mondhatni, tehát most éppen 80 ezerhez közeledik az összes regisztrált megbetegedés és 3 ezerhez – mert valamivel most már 3 százalék felett van a halálozás, ami azért elég magasnak tekinthető. Abban neked igazad van, hogy egy átlagos influenzajárványba így februárban, márciusban a világ egészét tekintve körülbelül 1 millió ember szokott belehalni, ehhez képest a 2800, még nem érte el a 3 ezret, ez valóban nagyon alacsony szám. Csakhogy az egy ismert jelenség, az évről-évre ismétlődik és ugye nagyon szomorú dolog, hogy 1 millió ember mindig kiszámíthatóan belehal, de azért azt úgy tudjuk, hogy szerencsére ennél súlyosabb dolgoktól nem kell tartani.”

-          mondta Bogár László közgazdász.

„ (…)A privatizáció témakörét vesszük ismételten elő. Az a bevallott célunk most, hogy újra és újra elbeszéljük ezt a dolgot azoknak, akik életkoruknál fogva minderről semmit sem hallottak, semmit sem tudhatnak, viszont hamarosan majd választóvá fognak válni. Legalább némi fogalmuk legyen arról, hogy mi zajlott itt a rendszerváltás környékén privatizáció címen. (…)”

-          mondta a második téma bevezetőjében a műsorvezető.

„Ma már történelmi távlatból tudjuk az egészet tekinteni, hiszen egy erős generációval odébb vagyunk és azt kell, hogy mondjam, hogy aki ’22-ben az urnák elé járul, azok közül az 50 éves és a fiatalabb generációnak erről fogalma nincs. Mert vagy nagyon kisgyerekként élte ezt meg (…), tehát ez történelem.(…)”

-          tette hozzá Boros Imre közgazdász.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!