2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háttérkép

Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

Nem találunk szavakat, de ha találunk, majd szólunk – így reagáltak adásunk vendégei arra, hogy úgy tűnik, tényleg kezd a világ kifordulni önmagából, ennek csak egy szemléletes példája, hogy Nevada állam női szépségversenyét – a világtörténelem folyamán először – egy férfi nyerte meg. Ami jelenleg zajlik, az a normalitás utolsó maradványainak totális szétverésére irányuló törekvés, ami reményeink szerint nem lesz sikeres és már csak dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás. A Háttérképben ezúttal is Bogár László, Boros Imre és Bayer Zsolt.

  • Háttérkép: Dacból is mondjuk ki, létezik még normalitás!

Az rajtunk is múlik, hogy az abnormálisok totális győzelmet aratnak-e a normalitás felett – mutatott rá Bogár László.

A maga módján nagyon komoly témáról van szó, hiszen nem mehetünk el szó nélkül a magyar pedofilellenes törvény miatt kirobbant hiszti mellett, ami ugye a mainstream szerint homofó, transzfób és genderfób.

Egész Európa a torkunkon ugrál közben pedig Vera Jourová közli, hogy nem indítható jogállamisági eljárás Magyarország ellen a pedofilellenes törvény miatt. Az Európai Bizottság alelnöke elmondta, hogy a mechanizmus csakis olyan jogállamisági szabálysértések esetében alkalmazható, amik az unió költségvetését érintik. Jourova szerint ugyanakkor az lenne a leghelyesebb, ha nem lépne hatályba a magyar pedofiltörvény. A cseh politikus úgy fogalmazott: „az LMBTQ-közösség tagjait diszkrimináló” jogszabály szégyenletes, ezért azt szeretné, ha a törvény nem kerülne bele a jogrendbe.

A „szomorú arcú bejelentésre” reagálva Bogár László elmondta, a színfalak mögött az alapvető hatalomgazdasági struktúrák nem feltétlenül örülnek a lezajlódó „játéknak”, érzik azt, ahhoz, hogy Európa hatalomgazdasági szempontból összetartható legyen, vissza kellene fogni ebből az „őrületből”.

Úgy látszik vannak olyan pontok, ahol a big business szeretne megálljt parancsolni (...) itt a színfalak mögött úgy tűnik, sikeres volt annyiban, hogy arra kényszerítette Jourovát, hogy tegye világossá: „kuss legyen” (…) és azt jelezte, hogy „no jó, akkor kedves óvodások, ebben a homokozóban idáig terjed a játéktér és innentől kezdve „kuss legyen”

– tette hozzá a közgazdász.

Bogár László emlékeztetett Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke az egész életét konzervatív étoszban töltötte és még ő is kibírta jelenteni, hogy „azért szégyenteljes a magyar törvény, mert elveszi a lehetőséget a kiskorúak elől, azzal kapcsolatban, hogy felelősen dönthessenek, tehát, hogy az óvodások felelősen dönthessenek a nemi orientációjukat követően”.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!