2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Híradó 12:00

Háború Ukrajnában

Oroszország fokozza támadásait Ukrajna energetikai létesítményei ellen + videó

Egyre túlterheltebb Ukrajna légvédelme az erőműveket célzó orosz bombázások miatt. Oroszország az elmúlt hónapban fokozta légi hadjáratait Ukrajna energetikai hálózata ellen, főként Harkiv városában.

  • Oroszország fokozza támadásait Ukrajna energetikai létesítményei ellen + videó

Az orosz határtól mindössze 30 kilométerre fekvő Harkiv városa volt a leginkább kitéve a rakétatámadásoknak és a bombázásoknak. Az ott élők azt mondják: egyre nehezebbek a mindennapok.

"Mindig úgy képzeltem, hogy felnövök, és valamilyen életet élek, faluról a városba költözöm, tanulok. Most élek, és állandóan arra gondolok, hogy nem is tudom, holnap reggel felébredek-e." – mondta egy ukrán lány, akinek a házát rakétacsapás érte az egyik ilyen támadásban.

Harkiv régió ügyésze szerint az oroszok célja éppen az, hogy a civileket félelemben tartsa.

Oleksandr Filchakov, harkivi ügyész: "Ez az Orosz Föderáció háborús stratégiája. Elsősorban a polgári lakosság megfélemlítésére irányul. Ily módon próbálják rávenni a helyi lakosságot, hogy hagyják el a várost, hagyják el épületeiket, otthonaikat, lakásaikat, pánikot keltsenek a városban.- jelentette ki az ügyész."

Az orosz elnök viszont azt állítja, hogy a támadások igazából válaszcsapások voltak.

"Sajnos a közelmúltban egy sor csapáshullámot figyeltünk meg az energetikai telephelyeinken, és kénytelenek voltunk reagálni" –mondta Vlagyimir Putyin.

Míg Ukrajnának egyre nehezebb a légvédelmét biztosítani, Oroszország egyre előnyösebb pozíciókat szerez a harctéren. A TASS orosz hírügynökség azt állítja, hogy az orosz erők számos ellentámadást vertek vissza Donyeck térségében, ahol az ukránok több mint 3000 katonát vesztettek.

Pénteken az orosz hadsereg azt is bejelentette, hogy sikeresen tesztelt egy interkontinentális ballisztikus rakétát, hozzátéve, hogy így még magabiztosabban vághatnak neki az újabb Ukrajna elleni támadásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!