2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Megdöbbentő a keresztényellenesség Franciaországban

Egy a Gatestone Institute által közzétett gyűjtésből kiderült, hogy márciusban mennyi keresztényellenes cselekmény történ Franciaországban.

  • Megdöbbentő a keresztényellenesség Franciaországban

Bár Franciaországban nagyon gyakoriak a keresztényellenes cselekmények, a március hónap a szokásosnál is drámaibb volt – írja gyűjtésében a Gatestone Institute, amely nemrég kiadta új jelentését. A márciusi adatokat – részben – összegezve megdöbbentő kép rajzolódik ki. 

Március 5-én a rendőrség meghiúsított egy iszlám összeesküvést a párizsi Notre-Dame-székesegyház felrobbantására. Egy 62 éves egyiptomi származású muszlim férfit tartóztattak le. A jelentés megjegyzi, hogy ez csak egy a tervezett és meghiúsított terrortámadások közül, erről Gérald Darmanin francia belügyminiszter beszélt:

Soha ennyi támadást nem hiúsítottunk még meg Franciaországban. Az Iszlám Állam lett volna a legutóbbi nyolc meghiúsított franciaországi támadás elkövetője.

Március 5-én letartóztattak egy másik 62 éves férfit, aki egyértelműen a dzsihadista ideológia elkötelezettje, és március 8-án terrorista összeesküvés, valamint egy katolikus vallási épületben elkövetett erőszakos cselekmény tervezése miatt emeltek vádat ellene.

Március 30-án, húsvét estéjén egy Szenegálból származó, büntetett előéletű illegális muszlim bevándorlót tartóztattak le terrorizmus pártolása és a Notre Dame de la Voie templom felgyújtásával való fenyegetés miatt Athis Monsban, Essonne-ban. Egy jelentés szerint nem sokkal este hét óra előtt bement a templomba, megszólította az egyik hívőt muszlimnak nevezve magát, és azt mondta neki, hogy látomásai vannak, és figyelmeztette, hogy a vallási épület három hónapon belül le fog égni, majd távozott.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!