2023. 02. 06. Hétfő Dorottya, Dóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A herceg - Esterházy Pál 11:05

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Sokkoló jóslattal állt elő az ukrán elnöki hivatal lemondott tanácsadója

Adásunk elején Tóth Gábor külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket az orosz-ukrán háborúról, majd Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében kapcsoltuk Billwachs Tibor pénzügyi elemzőt és Dunda György kárpátaljai tudósítót.

  • Háború Ukrajnában: Sokkoló jóslattal állt elő az ukrán elnöki hivatal lemondott tanácsadója

Olekszij Aresztovics azért távozott az ukrán elnöki iroda volt tanácsadói posztjáról, mert elismerte, hogy a dnyiprói tömbházba egy ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta csapódott, tehát az oroszok nem szándékosan lőtték a polgári célpontot, ahogy azt hivatalos kijevi források állították immár szabadon, nem hivatalos minőségben arról beszélt, hogy csekély annak az esélye, hogy Ukrajna megnyeri a háborút. 

Hogy egy önálló-saját véleményt fogalmazott meg, arra az a bizonyíték, hogy az angol nyelvű ukrán médiában (Kiyev Independent, Kiyev Post, Ukrainska Pravda, Ukrinform hrügynökség) nincs nyoma a kijelentésnek, és a nyugati média sem kapta fel a hírt. Talán így volt, és talán még szabadlábon van annak ellenére, hogy ilyen véleménnyel könynen megütheti azembert a bokáját...

Mindeközben tovább folytatódik a bohózat az Ukrajna által kért modern tankok ügyében. Küldenek is meg nem is, küldenek, de nem most, akkor is majd csak annyit, pár tucatot, ami aligha fordít a háború állásán, és így nem bőszítik fel kellőképpen az oroszokat.

Hatalmas a nyomás Olaf Scholz német kancelláron

Német sajtójelentések szerint Olaf Scholz kancellár beadta a derekát és engedélyezi a Leopárd 2-es tankok küldését Ukrajnának. Hivatalosan ugyanakkor még mindig nem történt bejelentés. Olaf Scholz annak ellenére kivár, hogy mind a kolaíciós partnerek, mind a külföldi szövetségesek részéről egyre nagyobb a nyomás a német kormányon. Erről beszélt Nógrádi György Napindító című műsorunkban.

 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - Egyensúlytorna az egészségünkért

Napindító - Egyensúlytorna az egészségünkért

Mozogni idősebb korban is szükséges, a preventív szenior torna 50 év felett szinte kötelező! Sokan nem gondolnak bele hogy az idősebb korban végzett testmozgás jóval nagyobb változást hoz életminőségünkben, mint a fiatalok esetében. Vendégünk volt Kovács Krisztián senior tréner.
Napindító – Az örök fiatalság titka

Napindító – Az örök fiatalság titka

A Gold zumbát kifejezetten a túlsúlyosoknak, illetve az idősebb korosztályba tartózóknak, egészségükben sérülteknek állították össze! Riporterünk Farkasné Erzsébet egy óráját látogatta meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!