2023. 03. 23. Csütörtök Emőke napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában - Nógrádi György: Ukrajna egyszerűen provokálja és zsarolja Nyugatot

Műsorunk vendége Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt, Skype-on Dunda György kárpátaljai tudósítót és Kiszelly Zoltánt, a Századvég Politikai Központjának igazgatóját kapcsoltuk.

  • Háború Ukrajnában - Nógrádi György: Ukrajna egyszerűen provokálja és zsarolja Nyugatot

Újabb átfogó légitámadást indított az ukrán nagyvárosok ellen a Föderáció tegnap. Kijev az ország teljes területére légiriadót hirdetett. Eközben az orosz állami televízióban is a Nyugat által ígért modern tankokkal foglalkoztak, fogatlan macskáknak nevezték a Leopárd tankokat.

Ismét a jól bevált menedékhelyükre húzódtak a kijeviek: a metróba. A föld alatti megállók közel egy éve jelentik a biztonságot az ukrán főváros lakóinak. Csütörtökön a Föderáció légi ereje bombázta Kijevet, éjszaka pedig több tucat iráni drónt lőtt ki az ukrán légvédelem.

A főváros déli részének bombázása során egy ember meghalt, ketten megsérültek. A pusztítás mértékéről pontos információkat nem közölt a kijevi vezetés. A támadás az ukránok szerint az oroszok haragját mutatja azt követően, hogy a Nyugat modern tankokat ígért Kijevnek.

Az orosz állami televízió ugyanakkor kevéssé tart a német Leopárd 2-es és az amerikai Abrams harckocsiktól: Berlin tankjait primitívnek és nehézkesnek titulálták, kiemelték, rövidebb a lőtávolsága mint az oroszok T-90-es tankjának.

Az Abrams tankokat sebezhetőségük miatt figurázták ki, elmondták, a gyenge pontokat könnyű lesz eltalálni az amerikai harckocsikon.

Volodimir Zelenszkij azonban már nagyon várja a nyugati tankokat. Az ukrán elnök kiemelte, a harckocsikra minél előbb szükségük lenne.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!