2023. 10. 05. Csütörtök Aurél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában: Lőszer- és utánpótláshiány van mind a két oldalon

Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket az orosz-ukrán háborúról, majd Mártonffy Balázs biztonságpolitikai szakértőt kérdezte Zavaros Eszter és Perjési Tamás. Adásunk második felében vendégünk volt Tóth Máté energiajogász és kapcsoltuk Dunda György kárpátaljai tudósítót

  • Háború Ukrajnában: Lőszer- és utánpótláshiány van mind a két oldalon

Egy ukrán hadifogoly kivégzéséről terjednek felvételek az interneten, az ukrán vezetés vizsgálatot követel. Eközben a Wagner- csoport zsoldosai átvették az irányítást Bahmut keleti részén, az ukránok a folyó vonala mögött vettek fel új védelmi állásokat.

A frontvonalak közelében élők viszont már csak békére vágynak. A több mint egy éve tartó háború családokat szakított szét, és százezrekkel végzett - köztük rengeteg civillel.

Bahmut jelentősége

Lőszer-, és utánpótláshiányt jelez a bahmuti harci helyzet - mutatott rá Mártonffy Balázs. Az Amerika Kutatóintézet vezetője azt is elmondta: elérkeztek a felek a lőszerek ideiglenes hiányához. Rámutatott: Bahmut jelentősége kevésbé stratégiai, mint inkább kommunikációs jelentőségű.

Washington csalogatja, Brüsszel bünteti az óriásvállalatokat

Nagyon látványos gazdasági verseny van az Egyesült Államok és Európa között - erről beszélt Tóth Máté. A szakember rámutatott: kontinensünk versenyképessége csökken, miközben Washington támogatja a nemzetközi óriás-vállalatokat. Brüsszelben ugyanakkor büntetik azokat.

 

 

Teljes adás: 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

Vezércikk: Karácsony szerint megérdemelt volt a közlekedési cégvezetők prémiuma

A mai Vezércikkben a meghívott vendégek karcos és határozott véleményt formáltak Brüsszel – az uniós pénzek feltételeivel kapcsolatos – üzengetéséről, a zuglói szocialista ingatlanbotrány új fejleményeiről, Karácsony Gergely gyenge magyarázkodásáról a gigászi BKV-prémiumok ügyében, továbbá az adatvédelmi szempontból aggályos fővárosi lakógyűlésről.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!