2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Háború Ukrajnában

Háború Ukrajnában – Erdogan: nincs béke a láthatáron

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Bogár László közgazdász, valamint Yann Caspar francia jogász-újságíró voltak.

  • Háború Ukrajnában – Erdogan: nincs béke a láthatáron

A tartalomból:

  • Felvételek tanúsága szerint Litvánia kikötőjébe érkezett egy több mint 1000 katonából és 500 harci eszközből álló amerikai-brit katonai NATO-kontingens a hírek szerint azért, hogy a fehérorosz határra telepítsék őket.
  • Egy másik felvétel azt bizonyítja, hogy a múlt héten mintegy 100 Leopard2 harckocsiból álló konvoj érkezett Lengyelországba is.
  • Az Egyesült Államok eközben B-52-es nukleáris bombázókat telepített a fehérorosz határ közelébe.
  • Hétvégén pedig megkezdődik a NATO kéthetes nagyszabású hadgyakorlata a Balti-tengeren 30 hadihajóval és több mint 3000 nyugati katona részvételével. Az ukrán vezetők már arról beszélnek, hogy a harmadik világháború tart, hiszen nem csak Ukrajnában van következménye a konfliktusnak.
  • Washington arra ösztönzi Kijevet, hogy az utolsó ukránig folytassa a háborút, és nem kíméli a költségeket – mondta újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Peszkov arra reagált, hogy tegnap váratlanul Kijevbe látogatott az Egyesült Államok külügyminisztere és egymilliárd dolláros új amerikai támogatást jelentett be Ukrajnának.
  • Már rutinszerűen zárják le az Egyesült Államok bankjai azoknak az ügyfeleknek a számláit, akiknek a politikai nézetei eltérnek az elfogadott narratívától – írja a zerohedzs, amerikai elemző portál. Az eljárásnak, amelyet gyakran előzetes értesítés nélkül vetnek be már neve is van debankingnak hívják. A portál átnézte az érintett számlákat és azt találta, hogy a konzervatívok és a konzervatív csoportok aránytalanul nagy arányban voltak érintettek. Hozzáteszik, a jelenség nem új az Obama kormány alatt kezdődött és most a Biden kormány alatt erősödött fel igazán a debanking.
  • Az olajkitermelés további csökkentéséről egyeztetett az orosz elnök a szaúdi koronaherceggel. Megjegyezték, hogy az olajtermelés csökkentéséről szóló megállapodások, és a nyersanyagellátás korlátozására vonatkozó önkéntes kötelezettségvállalások lehetővé teszik a globális energiapiac stabilitásának biztosítását.

Műsorvezető: Virághalmy Sarolta

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!