2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Főhős International: Merkel meghívót küldött a migránsoknak, majd letagadta

Hír TV

2020. március 26., csütörtök 20:55

A Hír TV Főhős International című műsorának előző részében Merkel eltitkolt kelet-német múltjával és politikai bravúrjaival foglalkoztak. A Bundesmutti esetében a bravúr a mentorainak a hátba szúrását és a nem túl fair válságkezelést jelentette.

Tizenöt éves kancellársága idején több válsággal is szembe kellett néznie – mondta Losonczi Kata műsorvezető. Az euróválságot úgy kezelte, hogy teljesen sarokba szorította és teljesíthetetlen hitelekbe hajszolta a dél-európai államokat. A migránskrízis kapcsán pedig már egész Európát akarta romba dönteni – hangsúlyozta a műsorvezető. Majd hozzátette, hogy

felelősségvállalás helyett csak hárított, hiszen meghívót küldött a migránsoknak, de végül ezt letagadta.

Kiszelly Zoltán politológus a műsorban felhívta arra a figyelmet, hogy

2002 és 2005 között a CDU annyira balra tolódott, hogy szinte mindenki már jobbra van tőle, ez teremtett helyet az AfD-nek.

Szó volt arról, hogy 2015 nyarán a németek jó része már érezte, hogy baj lesz abból, hogyha elözönlik az országot a migránsok. A lakosok tiltakozó akciókat is tartottak, hogy hangot adjanak a véleményüknek, azonban Merkel mindezekre fittyet hányt. Sőt olyan nyilatkozatokat tett, amelyek még inkább Németországba csábították a menedékkérőket.

Ebben az időszakban a német kancellár ahelyett, hogy köszönetet mondott volna hazánknak a migrációs hullám előidézte válság kezeléséért, inkább csak bírálatot és kritikát fogalmazott meg, amelyekben érintette a határkerítést is. Azt vallotta, hogy a falak megépítése nem jelent megoldást.

A műsor második felében górcső alá vették a 2015 őszétől Németországban elharapódzó migránsbűnözést, kiemelt figyelmet fordítva a terrorakciókra. De figyelmet fordítottak még a CDU-CSU szövetség mélyrepülésére és Merkel 2018-as lemondására is.

Teljes adás:

Főhős International: Angela Merkel, Helmut Kohl hálátlan „gyermeke”

Hír TV