2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Főhős

Főhős International: Angela Merkel, Helmut Kohl hálátlan „gyermeke”

Kitartó, könyörtelen, nem hisz a nemzetállamokban, és megnyitotta a határt a bevándorlók előtt, mégis őt hívják Németország anyjának. Nemzetközi hősünk nem más, mint Angela Dorothea Kasner, Németország első női, kelet-német kancellárja.

  • Főhős International: Angela Merkel, Helmut Kohl hálátlan „gyermeke”

Merkel évekig hallgatott kelet-német múltjáról és a kommunista szervezetben végzett tevékenységéről – kezdte a mai nemzetközi főhős bemutatását Losonczi Kata műsorvezető. Majd hozzátette, hogy

sajátos kereszténydemokrata szemléletet képvisel, hiszen hátba szúrta és lemondásra kényszerítette mentorát, Helmut Kohlt.

A műsorból kiderült, hogy Angela Merkelt nemcsak szép emlékek kötik az NDK-s KISZ-hez. Bár sokáig titkolta, magas pozíciót töltött be a szervezetben, és egyetemistaként lelkesen tanulmányozta a marxista-kommunista tanokat. Sőt a Szovjetunióban is gyakran megfordult.

Losonczi Kata azt is elmondta, hogy

bár Merkel politikai pályafutása 1989-ben kezdődött, a későbbi kancellár nem volt jelen Németország egyesítésének legjelentősebb pillanatában.

Angela Merkel a szerencséjének és nem a politikai hitvallásának köszönhette, hogy végül a Kereszténydemokrata Unió (CDU) tagjává vált, sőt 1990-ben közvetlen választással a Bundestagban is helyet kapott, Helmut Kohl pedig rövid időn belül miniszterré tette. Baloldali érzületű lelkész édesapja mindezt nem nézte jól szemmel - hangzott el.

A műsor második felében arról is szó esett, hogy bár a legendás kancellár, Kohl „kislányának” nevezte Merkelt, a fiatal politikus nem bizonyult hálás „gyermeknek”, hiszen ő maga szúrta hátba és kényszerítette háttérbe vonulásra politikai apját.

De a kancellári székért más politikai ellenfelével is leszámolt a "Bundesmutti".

Teljes adás:

Főhős International: Merkel meghívót küldött a migránsoknak, majd letagadta

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Főhős: Láng Zsolt, a veterán fideszes

Mai adásunkban felidéztünk néhány korábban kiszivárgott hangfelvételt. És velünk volt Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, akivel gyermekkori élményeiről is beszéltünk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!