2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Főhős: Az objektív újságírás netovábbja – Kálmán Olga

Hír TV

2019. június 17., hétfő 20:50

A Hír TV Főhős című műsorának „sztárja” a főpolgármesteri tisztségre hajtó Kálmán Olga volt. A magát független és objektív újságírónak mondó volt tv-s műsorvezető, korábban tagadta, hogy valaha politikai pályára tévedne, de Dobrev Klárának nem tudott ellenállni és elfogadta a felkérést.

Az adásban felidézték, hogyan mutatta be rendkívüli sajtótájékoztatón a DK főpolgármester-jelöltjét Dobrev Klára.

Az EP választáson a szerintük mindent elsöprő győzelmük óta Gyurcsányék már Budapestet is birtokba vennék. Az is médiatörténeti pillanat volt, amikor Pokorni Zoltán faképnél hagyta a műsorvezetőt. A balliberális média azonnal Olgát emelte trónra, holott a háttérben teljesen másról volt szó.

Olga gyakran csatázott Tarlós István főpolgármesterrel, aki most az ellenfele lehet.

Tarlós leosztotta Olgát, aki azonnal a női kártyával rukkolt elő. Ennek az ajándéknak nyilván nem örült annyira, mint annak, amit Schmuck Andortól kapott egy interjú előtt. Egy fehérneműs zacskót küldött be az ATV-be a most már szintén leendő ellenfele. Olga tagadta, hogy bugyit kapott volna, később parfümről beszélt.

A műsorvezető a stúdiós összebeszélések nagy mestere volt, csak néha túltolta.

Olgának nagyon futott a szekér, az MSZP nőtagozatától 2008-ban Közéleti díjat kapott, de beválasztották az 50 legbefolyásosabb nő magyar listájára is. Azon nem csodálkozunk, hogy Gyurcsány Ferenc gyakori vendég volt Olgánál, akár a kormányzati intézkedéseket kellett megmagyarázni, vagy éppen a szakdolgozat botrányt, amit a Hír TV tárt fel.

És így ment ez egészen 2016. decemberéig, amikor felmondott az ATV-nél és átigazolt az akkor balliberális irányba fordult Hír TV-hez. Simicska elmondta mi az irány.

Első vendége a debütáló műsorban Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke volt. Sőt, többször is. Olyan jó lett közöttük a kapcsolat, hogy még azt is megengedte, hogy üzenjen Vona a miniszterelnöknek.

Olga néha kifakadt, hogy kormánypárti politikusok nem mennek be hozzá, így maradtak a régi jó spanok. Havas Henriket is behívta, mikor az újságíró molesztálási ügybe keveredett. Menteni akarta a menthetőt, de a műsorvezetőt élő adásban alázta Havas.

Az MSZP-s pártelit is az első szóra beugrott az akkori Hír TV-be szidni a kormányt ás bizonygatni, hogy a szocik a legerősebbek ellenzéki térfélen.

És mit gondolnak, ki volt még gyakori vendég?

Természetesen Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, akivel vidáman elcseverésztek az élet nagy dolgairól. Persze, nem maradt ki Dobrev Klára sem, aki, mint az Altus vezérigazgatója volt Olga vendége.

Annyira gyönyörű volt ez, a két nő egy stúdióban.

De nem tartott sokáig a boldogság és az Egyenesen sem. 2018. augusztus 1-én visszakapta a Hír TV-t a balliberális karmok közül a jobboldal. Olga műsora még aznap megszűnt.

Az EP-választás után Gyurcsány úgy érezte, ő lett az ellenzék vezére.

Éppen ezért úgy döntöttek, saját jelöltet indítanak az előválasztáson. Ki mást, mint a mindig független és objektív újságírót, Kálmán Olgát .

Hír TV