2020. június 3.,
szerda, Klotild napja

Európai Híradó: V4-ek közös jelöltben gondolkodnak

2019. június 22., szombat 06:50

A Visegrádi országok miniszterelnökei legalább egy olyan tisztviselőt szeretnének valamely csúcsposzt élén látni, aki a térségből való és képviseli a régió államait és azok érdekeit.

Az EP választások után a pártoknál körvonalazódik mely tömörülés mely frakcióban foglal helyet. Kérdés, hogy hova ülnek a magyar kormánypárti képviselők. Az HírTV Európai Híradó című műsorában arról is szó volt, hogy ki lehet a brit konzervatív párt vezetője, aki a miniszerelnöki posztot is megszerzi és kivezeti a szigetországot az Európai Unióból.

Az Uniós kulcspozíciókról és annak leendő vezetőiről tanácskoztak a közösség állam és kormányfői Brüsszelben. A visegrádi államok miniszterelnökei egységes álláspontot képviselnek és V4 országbeli politikust szeretnének látni vezetői poszton.

Olyan mintha egy többszereplős szimultán sakkjátszma lenne- mondta Berzi Gergely, a XXI. század Intézet külügyi igazgatója az Európai Uniós pozíciók kiosztásáról. Weberről pedig azt mondta, talán neki eleve a vezér áldozat szerepe lett szánva.

HírTV