2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Magyarország élőben 08:30

Csörte

Csörte: Az őszödi beszéden magasra nőtt Karácsony Gergely

Megvan az 5 millió beoltott, enyhítettek a szigorításokon. Az Európai Unió a vakcina gyártókapacitások bővítését szorgalmazza. 15 éves az őszödi beszéd, hogy ki és hogyan értékeli, az azért is érdekes, mert pontos látleletet adhat a mai ellenzéki politizálásról is.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Gerő András történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont igazgatója és Gajdics Ottó újságíró voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.

Az adás első felében Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki bejelentéséről, valamint a különféle vakcinákról, intézkedésekről és az 5 millió beoltottat követő enyhítésekről beszélgettek a műsor vendégei.

„Ha egy konkrét személyről beszélünk, aki elfelejtette az őszödi beszédet, az Karácsony Gergely lenne, hiszen ő úgy indult el a politikusi karrierjében, hogy az őszödi beszédet elmondó Gyurcsány Ferenc ellen politizált, hogy az LMP-be lépett be és 2011-12 táján elárulta ezt az LMP-t, aztán belépett egy ellenzéki együttműködésbe, amiben már Gyurcsány Ferenccel szövetkezett, most pedig konkrétan az ő forgatókönyve szerint cselekszik. Szerintem a legnagyobb felejtő e téren Karácsony Gergely és a legkellemetlenebb kérdéseket neki kellene megválaszolnia.”

- jegyezte meg Mráz Ágoston Sámuel.

„Az jutott eszembe, hogy a magyar politikai kultúrában ez a – nevezzük így, önkritikai hajlam, mondjuk azt, hogy a – nyilvános gyónás nem elfogadott. A gyónás elfogadott, így részemről, de a nyilvános nem. (…)”

- fogalmazott Gerő András.

„Szerintem az igaz, hogy a te érvelésedet az gyengíti, hogy az nem volt nyilvános. Én emlékszem magamra akkor az SZDSZ frakcióban, hogy fel voltam háborodva, amikor ez eljutott hozzánk, ennek a híre. (…) Ezt nyilvánosan kellett volna elmondani, tehát az nem megy, hogy egy zárt frakcióülésen hangzanak el olyan dolgok, amikhez egy ország, egy frakció támogatását kéri a miniszterelnök.”

- tette hozzá Fodor Gábor.

„Ha a Gyurcsány nem hazudozik össze-vissza, nem vezeti félre a fél országot, akkor nincs 2006-ban győzelem, akkor már akkor el lehetett volna kezdeni egy országépítést és nem kellett volna még négy évig teszetoszáskodni, és majdnem a szakadékba lökni az egész országot.”

- hangsúlyozta Gajdics Ottó.

Teljes adás:

HírTV

 

Kapcsolódó anyagok:

Nagy Ervin: Az őszödi beszéd egy politikai fekete lyuk volt, ami elnyelte a baloldalt

Publi Cafe: Nézd már a vén fószert, mit szerencsétlenkedik itt!

Helmeczy Dorottya: Most aktívan politizáló személyek is benne vannak a filmben

Plusz-mínusz: Feszült a helyzet Izrael és a Hamász között

Felelevenítjük a 15 éve elhangzott őszödi hazugságbeszéd legerősebb mondatait

Itt a Gyurcsány hazugságbeszédéről készülő film első előzetese!

Orbán Viktor: Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?

Hollik István: A mai baloldal ugyanaz, mint a régi

Néző László: Gyurcsány, takarodj!

A Jakab-Kövér csata ma is téma volt a parlamentben

További epizódok

Csörte: Gyurcsány Ferenc irányítja a balliberális oldalt

A Csörte vitapartnerei pénteken Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója és Ferencz Orsolya Űrkutatásért felelős miniszteri biztos voltak. 2021. szeptember 17.

Csörte: Teljesen nyilvánvaló, hogy a baloldalon Gyurcsány Ferenc diktál

A Csörte mai vendégei Hollik István, Mesterházy Attila, Kósa András és Kovács András voltak. 2021. szeptember 16.

Csörte: Tízmillió infektológus országa lettünk

A Csörte mai vendégei Békeffy Magdolna, Havas Szófia, Burai András és Pindroch Tamás voltak. 2021. szeptember 15.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!