2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Magyarország élőben

Nagy Ervin: Az őszödi beszéd egy politikai fekete lyuk volt, ami elnyelte a baloldalt

Tizenöt éve mondta el Gyurcsány Ferenc az MSZP frakció előtt az azóta elhíresült beszédjét, amit a balliberális oldalon a mai napig igazságbeszédként emlegetnek. Ezt elevenítette fel a Magyarország élőben című műsorban Trombitás Kristóf műsorvezető vendégeivel: ifj. Lomnici Zoltánnal, a Századvég jogi szakértőjével és Nagy Ervinnel, a XXI. Század Intézet elemzőjével.

  • Nagy Ervin: Az őszödi beszéd egy politikai fekete lyuk volt, ami elnyelte a baloldalt

 

- Volt-e nagyobb politikai botrány a rendszerváltoztatás óta, mint amit ez a beszéd elindított?

 - kérdezte Trombitás Kristóf.

- Az őszödi beszéd egy politikai fekete lyuk volt, ami elnyelte a baloldalt. Lavinaszerű erkölcsi, morális, politikai atombomba, ami máig érezteti hatását. Tehát a hullámait még ma is látjuk – 

reagálta Nagy Ervin, a XXI. Század Intézet elemzője.

Az elemző meglátása szerint 2006-ban ez a botrány megremegtette azt a demokráciát és azt a rendszert, amit a rendszerváltoztatók a rendszerváltoztatás idején megálmodtak. Félő volt továbbá az is, hogy visszatérnek a régi démonok, és árnyékot vetnek a demokráciára. 

- Mindenképpen egy olyan botrány volt, amely egyedülálló, hisz még ma is Gyurcsány Ferenc vezeti a baloldal, ma is rányomja a bélyegét a baloldalra.

- mondta Nagy Ervin.

Ifj. Lomnici Zoltán kifejtette: ennyi év távlatából nézve talán az a legérdekesebb mozzanat, hogy annak ellenére, hogy anno a saját alkalmatlanságáról állított ki bizonyítványt Gyurcsány Ferenc, megint kapott három év kormányzati lehetőséget.

- Abban a három évben meg lett volna a lehetősége, hogy cáfolja Őszöd valamennyi állítását: hogy ők csak hazudozni tudnak, hogy ők nem tudnak kormányozni… ehhez képest, hogyha nem nyúl "Európa beteg embere" hóna alá az IMF, illetve a Világbank, akkor csődbe megy az ország. Tehát számomra a mi napig az a talány: hogyan lehet a vezető ereje a baloldalnak egy olyan figura, aki 2010 előtt kétszeresen bebizonyította, hogy alkalmatlan.

- vetette fel a kérdést a Századvég jogi szakértője.

A beszélgetés során ifj. Lomnici Zoltán véleményéhez csatlakozva Nagy Ervin leszögezte:

Azért kell erről beszélnünk, mert ez a történelmünk része és ha a történelmet valaki meghamisítja, arra rá kell mutatni.

 

 Hír TV

Kapcsolódó anyagok:

Hollik István: A mai baloldal ugyanaz, mint a régi

Orbán Viktor: Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?

Itt a Gyurcsány hazugságbeszédéről készülő film első előzetese!

Néző László: Gyurcsány, takarodj!

Felelevenítjük a 15 éve elhangzott őszödi hazugságbeszéd legerősebb mondatait

A Jakab-Kövér csata ma is téma volt a parlamentben

Helmeczy Dorottya: Most aktívan politizáló személyek is benne vannak a filmben

Publi Cafe: Nézd már a vén fószert, mit szerencsétlenkedik itt!

Csörte: Az őszödi beszéden magasra nőtt Karácsony Gergely

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!