2020. január 18.,
szombat, Piroska napja

Csörte

Csörte

„Kemény vágások, ügyes szúrások jobbról és balról.” A műsorvezető négy vendégével, akik párosával eltérő politikai véleményeket képviselnek, veszi sorra a hét legfontosabb, érdeklődésre leginkább számot tartó közéleti történéseit, eseményeit. Mindenki elmondhatja és el is mondja álláspontját, a műsorvezető moderálása mellett a nézők kemény vitákra számíthatnak. Összecsaphat a stúdióban jobb és bal, konzervatív és liberális, itt nem a lovagiasság, hanem a szókimondás számít. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.

Adás: szerda 21.05. Ismétlés: csütörtök 09.05, péntek 09.05

Csörte: Ez a Parlament vizsgálja a mi jogállamiságunkat?

Ma ismét terítékre került a magyar és lengyel jogállamiság kérdése az Európai Parlamentben.

Csörte: Nem csak kirúgás van egy csapatból, hanem átigazolás is

2020.01.08.

A Csörtében nem volt hiány labdarúgó hasonlatokból annak a kérdésnek a tárgyalása kapcsán, hogy marad-e a Fidesz a Néppártban, vagy sem.

Csörte: Az új politikai évad már október 14-én elkezdődött

2020.01.01.

Az idei év első Csörtéjében is voltak kemény vágások és odaszúrások. A pást baloldalán Závecz Tibor és Szakonyi Péter, a jobboldalon pedig G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó.

Csörte: Vezetőcserék a fővárosban

2019.12.18.

Karácsony Gergely és a budapesti városvezetés célja, hogy a régi idők embereit pozícióba tegye és pénzt adjon nekik. Az pedig még mindig kérdés, mi lesz a budapesti fejlesztésekkel, a kormány és a főváros tovább vitázik a feltételekről.

Csörte: Ismét nagyító alatt Brüsszelben

Soros Györgynek politikai céljai vannak Magyarországgal, amire nagyon sok pénzt áldoz. Legnagyobb problémája azonban, hogy a választók nem állnak mögötte.

Csörte: Növekvő migrációs nyomás

Magyarország mindent megtett annak érdekében, hogy megvédje a határait. Továbbra is nemet mond a bevándorlásra és a kötelező kvótára, ami egyébként szétterítené Európában a problémát.

Csörte: Meg lehet csinálni

Válságba kerülhet az eurozóna. Megfelelő válaszokat kell adni a világgazdaság kihívásaira, amelyekre a magyar kormány eddig is hatékony intézkedésekkel reagált.

Csörte: Együtt erőt mutatnak a V4-ek országai

Amiben egyetértés van a V4-ek között, azok konfliktuspontok Brüsszelben, ezért tudnak ezek az országok egységesen fellépni bizonyos ügyekben.

Csörte: Egy destabilizált Törökország nem tudna feltartóztatni négymillió menekültet és migránst

2019.11.13.

Ismét nagyon komoly vita alakult ki a stúdióban. A pást bal oldalán Závecz Tibor és Szakonyi Péter a jobb oldalán pedig Mráz Ágoston Sámuel és Gajdics Ottó.

Csörte: Kutya kötelessége újratárgyalnia az Európai Bizottságnak a költségvetést

Az Unió új irányáról beszéltek Prágában. Orbán Viktor szerint a költségvetés a távozó Bizottság minden hibáját magán hordozza.

Csörte: Mintha Karácsony a „merjünk kicsik lenni” jelszót követné

2019.10.30.

Ismét komoly vita alakult ki a stúdióban. A pást bal oldalán Závecz Tibor és Pulai András, a jobb oldalán pedig Nagy Ervin és Gajdics Ottó.

Csörte: Új szintet lépve újabb mélységbe süllyedt az ellenzéki botránypolitizálás

2019.10.23.

Négy vitapartner: a pást baloldalán Pulai András és Horn Gábor, a jobboldalon pedig Gajdics Ottó és Nagy Ervin. A moderátor: M. Dobos Marianne.