2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Publi Cafe: Nézd már a vén fószert, mit szerencsétlenkedik itt!

Hír TV

2021. május 26., szerda 20:50

15 éve hangzott el az őszödi beszéd, amiről a baloldal azóta is hazudik, a jövőben sokkal súlyosabban büntethetik a pedofilokat, illetve Lukasenka és Fekete-Győr András között csak az a különbség, hogy utóbbinak nincs hatalom a kezében. A Publi Cafe vendégei Kiszelly Zoltán politológus és Vágvölgyi Gergely, a vasárnap.hu főszerkesztője voltak.

 Amikor történik valami komoly, emlékezetes dolog a politikában, általában vissza tudunk emlékezni arra, hogy hol voltunk, mit csináltunk éppen akkor. Trombitás Kristóf a műsor felvezetőjében arról faggatta vendégeit, hogy ők hogyan emlékeznek vissza a 15 évvel ezelőtti eseményekre, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének nyilvánosságra kerülésére. 

- A politikával intenzíven foglalkoztam, de még csak gimnazista voltam. (…) Emlékszem, az volt bennem, hogy ennek itt, most vége. Egy ilyen szöveg után, hogy ez nyilvánosságra került, teljesen egyértelmű volt, a napnál is világosabb volt, hogy egyetlen dolog következhet: kilép a közönség elé és azt mondja: Gyerekek, vége van, lemondok.

 - mondta Vágvölgyi Gergely.

A politológus hangsúlyozta: azért kell újra és újra elővenni a sokak számára már unalomig ismert témát, mert Gyurcsány még mindig a hatalom közelébe tud férkőzni, 2022 után újra manipulálhat és megint az ő érdekei szerint alakulhat a magyar kül- és belpolitika. Nem mellesleg, az azóta felnőtt generációnak is meg kell ismernie a valós történteket.

 - Le kell játszani a beszédet a fiataloknak, minél többször, hogy saját maguk alkothassanak benyomást; és ami ott elhangzik nem lehet másként értékelni, mint úgy, mint egy politikusnak a karakteröngyilkosságát, aki bevallotta: trükkök százaival nyert, nem tudott kormányozni és most nem tud mit csinálni. 

- vélekedett Kiszelly Zoltán, majd hozzátette: azért nagyon fontos a visszaemlékezés, mert Gyurcsányék az akkori trükkjeiket játsszák el most is. A politológus hasonlatos például hozta fel, hogy akkor, 2002-ben 19 ezer forintot ígértek a nyugdíjasoknak, most pedig 150 ezret ígérnek.

Teljes adás:

Hír TV

Kapcsolódó anyagok:

Hollik István: A mai baloldal ugyanaz, mint a régi

Orbán Viktor: Ki hol volt, amikor először hallotta az őszödi beszédet?

Itt a Gyurcsány hazugságbeszédéről készülő film első előzetese!

Néző László: Gyurcsány, takarodj!

Felelevenítjük a 15 éve elhangzott őszödi hazugságbeszéd legerősebb mondatait

A Jakab-Kövér csata ma is téma volt a parlamentben

Helmeczy Dorottya: Most aktívan politizáló személyek is benne vannak a filmben

Nagy Ervin: Az őszödi beszéd egy politikai fekete lyuk volt, ami elnyelte a

Csörte: Az őszödi beszéden magasra nőtt Karácsony Gergely