2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Credo

Terc: Afrika jövőjének és a megfogant életek védelmének kérdése volt a téma

  • Terc: Afrika jövőjének és a megfogant életek védelmének kérdése volt a téma

Az európai migrációs válság fogalmát 2015-ben használták először. Nem csak az európai társadalmakban, magában a katolikus egyházban is zavart, meghasonlást okozott az illegális bevándorláshoz való hozzáállás kérdése. Elkerülhetetlennek tűnik, hogy akár keresztényi szemszögből is de megvizsgáljuk ezt a problémát.

Éppen emiatt az adás műsorvezetőjének Földi-Kovács Andreának vendége volt Dr. Csókay András idegsebész, aki a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvánnyal jutott el a rászoruló térségekbe, Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért programért felelős államtitkár, valamint Solymári Dániel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi fejlesztésekért és migrációért felelős vezetője.

Azbej Tristan felelős államtitkár a közelmúltban történt afrikai látogatásának tapasztalatait osztotta meg. Csókay András agykutató orvosként és hívőként is gyógyító ember elkötelezettségét és segítő szándékát hangsúlyozta. Solymári Dániel családi indíttatásból vállalja a Máltai Szeretetszolgálat révén a missziós tevékenységet és a segélyezést. Dr. Csókay szerint az adott – nyomorúságos – körülményekről is csak azt tudja mondani, hogy az ottaniaktól ők többet kapnak, mint amit nyújtani tudnak. Solymári Dániel a segítő ember alapélményének nevezte a helyiek túláradó szeretetét.

Az adás második részében a megfogant életek védelmét vették górcső alá. Többek között elhangzott, hogy a rendszerváltozás előtti években száz nőre száz abortusz jutott Magyarországon. Mióta szükséges az élet védelme? A Terc műsora erre kereste a válasz a  meghívott vendégeivel: Zarka Rozina Borbálával (Fiatalok az Élet Szolgálatában Közösség) és Olaj Dáviddal (József Szövetsége).

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!