2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Credo

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Jogszabály tilthatja meg, hogy a 18 év alatti fiatalokhoz szexuális tartalom jusson el és tilos lenne olyan reklámot közzétenni, amely öncélúan ábrázolja a szexualitást. A törvénymódosítás óriási vitát váltott ki és indulatokat gerjesztett, élesen rámutatva a hazai belpolitika két oldalán elhelyezkedő pártok, civil és szakmai szervezetek közti értékrendi szakadékra.

  • Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

„Nagyon felháborodott a liberális sajtó, az LMBTQ-szervezetek és az ellenzéki pártok is azon, hogy a pedofiltörvénybe került be az a szabályozás, amely az LMBTQ érzékenyítésre, az átfogó szexuális nevelés programokra és úgy egyébként a szexuális tartalmakra vonatkozik. Felmerül a kérdés, hogy miért éppen a pedofiltörvény részeként szabályozzák?

- tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

 

„Nem arról van szó, hogy itt bárki összemosta volna - ahogy ők erre hivatkoztak – a pedofilokat és az LMBTQ-közösséget, hanem arról van szó, hogy a gyermekeink védelmében különböző javaslatokat tettek a kormánypártok”

-        mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

 

„Ezek szervezetek ugyanakkor felvetették a kérdést, hogy miért kell a homoszexuális életforma megismertetésétől megvédeni a gyermekeket. Miért?”

-        kérdezte a műsorvezető.

 

„Azért, mert az a szomorú tapasztalatunk van, hogy nem a homoszexuális életforma megismertetése zajlik ezekben a programokban, hanem egy sokkal szélesebb csomagnak a bemutatása”

-        jegyezte meg Bálint Botond szociológus.

 

„Mi azt gondoljuk, hogy a demográfiai válságnak alapvető oka, az a párkapcsolati válság, aminek az oka pedig a párkapcsolati kultúra nagyon alacsony szintje”

-        reagált Balásházy Imre, a Családtudományi Szövetség alelnöke.

Hír TV

További epizódok

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

Credo: Jó pár multi cégnél elveszti állását az, aki felvállalja konzervatív álláspontját

A Credo búcsúzik. Az utolsó adást ma láthatták a nézők a Hír TV műsorán. 2021. július 02.
Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Credo: Ideológiai értelemben Európa nyugati részén óriási a káosz

Ennek az ideológiai nyomásnak, mely a nyugat felől érkezik most két állam áll útjába: Magyarország és Lengyelország - mondta Kovács Ákos a Hír Tv stúdiójában. 2021. június 25.
Credo: Levált a szexualitásról a társas kapcsolódás

Credo: Levált a szexualitásról a társas kapcsolódás

A Credo vendégei Uzsainé Pécsi Rita neveléskutató, Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója és Krúdy Tamás szerkesztő-újságíró voltak. 2021. június 11.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!