2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Credo

Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

A kormány múlt héten beterjesztett törvénytervezete gátat szabna annak, hogy a kiskorúaknak LMBTQ témájú szexuális felvilágosítást, érzékenyítést tartsanak. Jogszabály tilthatja meg, hogy a 18 év alatti fiatalokhoz szexuális tartalom jusson el és tilos lenne olyan reklámot közzétenni, amely öncélúan ábrázolja a szexualitást. A törvénymódosítás óriási vitát váltott ki és indulatokat gerjesztett, élesen rámutatva a hazai belpolitika két oldalán elhelyezkedő pártok, civil és szakmai szervezetek közti értékrendi szakadékra.

  • Credo: A demográfiai válságnak a párkapcsolati válság az alapvető oka

„Nagyon felháborodott a liberális sajtó, az LMBTQ-szervezetek és az ellenzéki pártok is azon, hogy a pedofiltörvénybe került be az a szabályozás, amely az LMBTQ érzékenyítésre, az átfogó szexuális nevelés programokra és úgy egyébként a szexuális tartalmakra vonatkozik. Felmerül a kérdés, hogy miért éppen a pedofiltörvény részeként szabályozzák?

- tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea.

 

„Nem arról van szó, hogy itt bárki összemosta volna - ahogy ők erre hivatkoztak – a pedofilokat és az LMBTQ-közösséget, hanem arról van szó, hogy a gyermekeink védelmében különböző javaslatokat tettek a kormánypártok”

-        mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

 

„Ezek szervezetek ugyanakkor felvetették a kérdést, hogy miért kell a homoszexuális életforma megismertetésétől megvédeni a gyermekeket. Miért?”

-        kérdezte a műsorvezető.

 

„Azért, mert az a szomorú tapasztalatunk van, hogy nem a homoszexuális életforma megismertetése zajlik ezekben a programokban, hanem egy sokkal szélesebb csomagnak a bemutatása”

-        jegyezte meg Bálint Botond szociológus.

 

„Mi azt gondoljuk, hogy a demográfiai válságnak alapvető oka, az a párkapcsolati válság, aminek az oka pedig a párkapcsolati kultúra nagyon alacsony szintje”

-        reagált Balásházy Imre, a Családtudományi Szövetség alelnöke.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!