2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Címlap

Címlap: Úgy kell gondolkozni, hogy minél több gyermek születik, annál jobb

Az Orbán-kabinet egyre több eszközzel támogatja a népesség gyarapodást vagy legalábbis a fogyás megállítását első körben, vajon miért nem hallunk arról híreket, hogy egyesek visszautasították volna a támogatást? Elítélhető a kabinet családpolitikája morális vagy gazdasági szempontból és a kritikus hangok amellett, hogy elmondják véleményüket miért nem fogadják el, hogy mások másképp gondolkodnak az intézkedésekről és igénybe akarják azokat venni? Kérdések, amelyeket Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője, Kunfalvi Nóra, újságíró és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője beszélnek át M.Dobos Marianne műsorvezetése mellett a Hír TV Címlap című műsorában.

  • Címlap: Úgy kell gondolkozni, hogy minél több gyermek születik, annál jobb

Szerintetek mennyit ér ma egy magyar nőnek a méhe? – kérdezte M.Dobos Marianne.

Nekem apukám viccelődött ezzel még az első CSOK idején, hogy én vagyok a 40 milliót érő lánya, amikor még nem volt páron. Biztos sokat ér, attól függ, hogy milyen szempontból nézzük.

-          mondta Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

Az ellenzék ugye számszerűsíti, mondván, hogy ahány gyermeked van föl tudod venni akár a hitelt, a vissza nem térítendő hitelt, a különféle támogatásokat és ezeket, ha összeadjuk akkor kijön, hogy melyik magyar hölgynek mennyit ér a méhe

– fejtette ki bővebben a kérdést M.Dobos Marianne.

Én erre mondanám azt, hogy akkor szálljanak ki a méhemből, ahogy ők ezt korábban mondták, hogy a magyar kormány szálljon ki a méhükből. Én kérem ezt, hogy most már ne azt számolgassák, hogy az, ha én úgy döntök, hogy x gyereket szeretnék vállalni, a Jóisten áldásával ez sikerül is, akkor ne vehetném fel a kormánynak azt a támogatását, amivel azokat az embereket segítik, akik egyébként is szeretnék ezt bevállalni, felnevelni ezeket a gyerekeket csak lehet, hogy eddig nem volt rá lehetőségük

-          reagált az elhangzottakra Kunfalvi Nóra, újságíró.

A kulcsszó az szerintem, amit Nóra mondott: lehetőség. Senkit nem köteleznek és szorítanak pisztolyt a fejéhez, hogy szüljön gyerekeket ez egy lehetőség azoknak, akik már ezt elhatározták, hogy több gyermeket szeretnének. Ami szerintem az egyik legundorítóbb megjegyzés volt a HVG-ben, hogy ez hány száz milliárd forint kiesést jelentene az államnak, ha kiterjesztenék a személyi jövedelemadó-mentességet a háromgyermekesekre is. Nem lehet így gondolkozni, úgy kell gondolkozni, hogy minél több gyermek születik annál jobb

- mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Én is ennél a mondatnál tekertem vissza, hogy vajon ki írta ezt a cikket és érdekes módon ezek a cikkek mindig név nélkül jelennek meg csak egy HVG.hu vagy az, hogy ez a gazdasági rovat.

– tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!