2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Címlap

Címlap: Felvilágosítás vagy gender propaganda?

Egy ellenzéki javaslat szerint a szexuális nevelést a Nemzeti Alaptanterv részévé kellene tenni. De mi legyen a tartalma? Elrettentő példa, hogy Angliában már hat éveseknek beszélnek a transzneműek átalakító műtéteiről. Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője, Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója és Kroó Zita az origo.hu újságírója voltak M. Dobos Marianne vendégei.

  • Címlap: Felvilágosítás vagy gender propaganda?

A szexuális felvilágosítás elsősorban a család feladata. A műsorban ezúttal arra a kérdésre keresték a választ, hogyan tudja ezt kiegészíteni egy oktatási intézmény.

Párkányi Eszter szerint a szokásos általános iskolai felvilágosító órán túl osztályfőnöki órán lehet arról beszélni, hogy milyen megelőzési módszerek vannak. Az sem lenne utolsó, ha a diákok tartózkodnának a szexuális élettől, amíg a nemi érettségüket utoléri a szellemi érettségük is.

Az LMP-s Ungár Péternek van most egy arra vonatkozó javaslata, hogy a szexuális nevelést tegyék a Nemzeti Alaptanterv részévé. A politikus szerint a kormány megosztó, fundamentalista, konzervatív ideológiája miatt nem lehet beszélni a szexuális nevelés kérdéséről az iskolákban – vetette fel a témát a műsorvezető.

Fodor-Horváth Zsófia úgy véli, a szexuális nevelés nem egy ördögtől való dolog, és van helye az oktatás-nevelésben, csak nem mindegy, hogy ezt az LMP mire akarja felhasználni. Mennyire akar homoszexuális, illetve gender propagandát ezen keresztül közvetíteni.

Párkányi Eszter a következőket fűzte hozzá:

„Angliában már a hat éveseknek tanítják az önkielégítést, ez van benne a tantervben, illetve a transzneműeknek az átalakító műtéteit.”

Kroó Zita a témával kapcsolatban szintén egy elrettentő példát hozott fel:

„Szerintem például a nemi betegségekről beszélni fontos dolog, hiszen amikor valaki elkezdi a nemi életet, akkor fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy itt nemcsak nemkívánatos terhesség történhet, hanem olyan nemi betegségek is, ami miatt tényleg fel kell nőni ahhoz, hogy valaki nemi életet folytasson. Megkérdőjelezem, hogy ők mit szeretnének ebben a felvilágosító órában egyébként. Szerintem inkább a szélsőséget.” (…) Angliában a gyerekeknek már hormon injekciókat is adnak, hogy kitolják a nemi identitásukat, az elsődleges nemi jelleget, hogy el tudják dönteni, mik szeretnének lenni.”

Teljes műsor:

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!