2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Címlap

Címlap: Értékrendben, tartalmilag egy irányba mutató tömb a Fidesz

Napok óta izgalomban tartja a sajtót, hogy kik és hogyan irányítják Zuglót a valóságban. A Hír TV Címlap című műsorában Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője és M. Dobos Marianne szerkesztő-újságíró a műsorvezető Kis Kornélia felvetései mentén sajátos szemszögből véleményezték például ahogy nyers őszinteséggel beszél a zuglói modellről Karácsony Gergely. De milyen következményei lehetnek a nyilvánosságra került felvételnek? Ugyanakkor szó volt arról is, hogy a baloldal nagyágyúi Brüsszelben gőzerővel dolgoztak azon, hogy Trócsányi Lászlóból ne legyen uniós biztos.

  • Címlap: Értékrendben, tartalmilag egy irányba mutató tömb a Fidesz

Az adás a vasárnapi eseményekkel indított, a Fidesz tisztújító kongresszusával, amelyen ismét Orbán Viktort választották meg a párt elnökévé. A miniszterelnök arról beszélt, hogy az elkövetkező évtized nagy célja lesz a szegénység felszámolása – emelete ki Kis Kornélia műsorvezető.

„Ez nagy vállalás. Nem tudom, ti hogyan értékelitek a tegnapi beszédet?”

– hangzott az első kérdés.

„Mindenképpen érezhető volt, hogy közeleg az önkormányzati választás. S ezzel kapcsolatban a miniszterelnök sok mindenről véleményt mondott”

– reagált a Magyar Hírlap lapszerkesztője, majd úgy folytatta – „nyilván nem kerülhette el az itthoni ellenzéknek a viselkedését, de úgy ’an bloc kontextusba’ helyezte Magyarország helyzetét. Hogy hol tart most ez az ország. Hogyan fejlődik és hogy mi az irány” – jelentette ki Jobbágyi Zsófia, aki szerint a szegénységet nem lehet felszámolni, „csökkenteni lehet” a mértékét, lehet változtatni, amire példa, hogy a mélyszegénységben élők száma jóval kevesebb, mint egy-két évtizeddel ezelőtt volt.

„Ezt a gondolatot folytatva: azt lehetett érezni az egész beszédben, amit most már évek, vagy ciklusok óta mond Orbán Viktor: ne az legyen a felfogásunk, hogy merjünk kicsik lenni, hanem igenis merjünk nagyok lenni. És próbáljunk meg olyan célokat megfogalmazni, ami lehet, nehéz, meg első látásra lehetetlennek tűnik, de igenis törekedjünk arra, hogy ezt meg tudjuk valósítani. nagyon sok munka van ebben

– fogalmazott a Hír TV szerkesztő-újságírója, M. Dobos Marianne, majd hozzátette: a Fidesz vállalásának ez irányba mutat, „az egymillió munkahely abszolút erre vonatkozik”.

„Nem tudom, hogy melyik pártnak az elnöke tudna ilyen régmúltba visszanyúlva, ennyire előre vetítve beszédet mondani. Mert mondjuk az LMP-nél három havonta váltogatják az elnököket. Náluk azért viszonylag kis intervallum, amit össze tudnak foglalni, és lehet, hogy heti célokat kéne megfogalmazni”

– vélekedett M. Dobos Marianne, aki rámutatott: a Fidesz kongresszus kulcsszava volt a folytonosság, úgy a beszédekben, mint a kampányokban ennek a rendíthetetlen építkezésnek van nagy jelentősége.

„Kétségkívül egy közösséget alkot” a Fidesz, „értékrendben, tartalmilag a tömb egy irányba mutat”

– tette hozzá az újságíró.  

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!