2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Címlap

Címlap: Az EU mindennel foglalkozik, csak a járvány megfékezésével nem

Nemcsak itthon, uniós szinten is támadják a magyar kormányt a koronavírus-törvény miatt. Diktatúra épül - mondják többen. Miközben az is elhangzik, hogy a kabinet hiába kap anyagi segítséget a közösségtől, letagadja azt. Mindezek pedig jó ürügyként szolgálnak arra, hogy ismét előtérbe kerüljön a Fidesz néppárti tagságának kérdése, illetve a Magyarországgal szembeni 7-es cikkely szerinti eljárás folytatása. Többek között ezekkel a témákkal foglalkozott M. Dobos Marianne vendégeivel a Hír TV, Címlap című műsorában.

  • Címlap: Az EU mindennel foglalkozik, csak a járvány megfékezésével nem

Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője felhívta arra a figyelmet, hogy szinte ugyanazok a kis törpepártok hallatják a hangjukat a magyar kormánypárt kizárásáról most is, mint akik már a járványügyi helyzet előtt pár hónappal. Az EP-képviselő kitért arra, hogy tíz éve tart ez a brüsszeli cirkusz, ami a magyar jogállamiság kérdését illeti. Tíz éve ugyanazok a frázisok térnek vissza időről időre. Gál Kinga hangsúlyozta, hogy ez a mostani vehemens támadás nagyon meglepte, hiszen

Európa a második világháború óta nem volt ilyen krízishelyzetben, és egyes európai politikusok most is a magyarországi járványügyi intézkedésekkel vannak elfoglalva.

Halkó Petra, a Századvég Alapítvány nemzetközi elemzője szerint Magyarország iránymutató tudott lenni abban, hogy válsághelyzetben hogyan kell gyorsan és hatékonyan fellépni az állampolgáraiért. Az Európai Unió ugyanakkor nagyon súlyos mulasztásokat vétett, és számos intézkedést is késve hajtott végre. Elég csak megnézni a járványvédelmi központ vagy az Európai Kutatási Tanács munkáját. Utóbbinak az elnöke kedden mondott le, arra hivatkozva, hogy az

EU mindennel foglalkozik, csak azzal nem, hogy gyors és hatékony lépéseket tegyen a járvány megfékezése érdekében

– tette hozzá az elemző.

Tóth Loretta, a Magyar Nemzet külpolitikai újságírója arról beszélt, hogy cseppet sem túlzó a magyar koronavírus-törvény, sőt azt lehet látni, hogy

Európa szinte összes országa hasonló törvénykezéssel reagál a mostani rendkívüli helyzetre.

A műsor második részében a kormányzati intézkedések hazai ellenzéki visszhangjait is górcső alá vették.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!