2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Címlap: Micsoda család? - mesekönyv készült a szivárványcsaládok életéről

Hír TV

2021. június 3., csütörtök 20:55

A Micsoda család? címmel gyermeknapon jelent meg egy szivárványcsaládokról szóló könyv. Rossz, hogy megjelent, semleges, vagy jó? Többek között ezt a kérdést járták körbe M. Dobos Marianne műsorvezető és a Címlap vendégei: Rusz Edit szexuálpszichológus, Vásári Mónika színművész és Máté Zsuzsa újságíró.

Rusz Edit szexuálpszichológus szerint abból a szempontból, hogy kinek íródott, a könyv egy nagy butaság, hiszen azokat a gyerekeket, akiket megcéloz, még nem értek el arra a szintre, hogy valamennyire elindult volna a pszichoszexuális fejlődésük.

- Nekik ez egy képeskönyv, egy képeslap, vagy bármi, tehát hozzájuk még nem jut el. A szülő meg ha kézbe veszi, akkor nem befolyásolhatja, ha neki van egy klasszikus családmodell elképzelése - mondta Rusz Edit.

 Vásári Mónika színművész: 

- Állítólag ez a könyv csak a szivárványcsaládban élő gyermekeknek szól. De én akkor is felvetem a kérdést, hogy azon túl, hogy velük is ugyanúgy foglalkozni kell, mint a hetero családban felnőtt gyermekekkel, de előbb vagy utóbb ezeknek a gyerekeknek is be kell menni egy közösségbe, ahol majd sokkal több olyat látnak, akik máshogy ének.

 Máthé Zsuzsa újságíró szerint az alapbeállítás a probléma és a mű becsapja a gyerekeket.

- A könyv azt sugallja, hogy ez egy tökéletesen természetes és normális felállás, ami két apuka és két anyuka viszonylatában van. Ami teljesen szembe megy – még ha a teremtéstől el is szakadunk – a természet törvényeivel, hiszen egyszerűen, ha egy gyermek  egy férfi és egy nő kapcsolatából tud megszületni.

A műsor további részében a vendégek eszmét cseréltek arról, hogy vajon igaz-e, hogy a fiatalok körében egyre többen vallják magukat LMBTQ-közösség tagjának, valamint arról is, hogy lehet-e, hogy gyenge a heteroszexuális lobbi.

Teljes műsor:

Hír TV