2022. 05. 23. Hétfő Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vetítő 02:00

Címlap

Címlap: Micsoda család? - mesekönyv készült a szivárványcsaládok életéről

A Micsoda család? címmel gyermeknapon jelent meg egy szivárványcsaládokról szóló könyv. Rossz, hogy megjelent, semleges, vagy jó? Többek között ezt a kérdést járták körbe M. Dobos Marianne műsorvezető és a Címlap vendégei: Rusz Edit szexuálpszichológus, Vásári Mónika színművész és Máté Zsuzsa újságíró.

Rusz Edit szexuálpszichológus szerint abból a szempontból, hogy kinek íródott, a könyv egy nagy butaság, hiszen azokat a gyerekeket, akiket megcéloz, még nem értek el arra a szintre, hogy valamennyire elindult volna a pszichoszexuális fejlődésük.

- Nekik ez egy képeskönyv, egy képeslap, vagy bármi, tehát hozzájuk még nem jut el. A szülő meg ha kézbe veszi, akkor nem befolyásolhatja, ha neki van egy klasszikus családmodell elképzelése - mondta Rusz Edit.

 Vásári Mónika színművész: 

- Állítólag ez a könyv csak a szivárványcsaládban élő gyermekeknek szól. De én akkor is felvetem a kérdést, hogy azon túl, hogy velük is ugyanúgy foglalkozni kell, mint a hetero családban felnőtt gyermekekkel, de előbb vagy utóbb ezeknek a gyerekeknek is be kell menni egy közösségbe, ahol majd sokkal több olyat látnak, akik máshogy ének.

 Máthé Zsuzsa újságíró szerint az alapbeállítás a probléma és a mű becsapja a gyerekeket.

- A könyv azt sugallja, hogy ez egy tökéletesen természetes és normális felállás, ami két apuka és két anyuka viszonylatában van. Ami teljesen szembe megy – még ha a teremtéstől el is szakadunk – a természet törvényeivel, hiszen egyszerűen, ha egy gyermek  egy férfi és egy nő kapcsolatából tud megszületni.

A műsor további részében a vendégek eszmét cseréltek arról, hogy vajon igaz-e, hogy a fiatalok körében egyre többen vallják magukat LMBTQ-közösség tagjának, valamint arról is, hogy lehet-e, hogy gyenge a heteroszexuális lobbi.

Teljes műsor:

Hír TV

További epizódok

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. július 01.

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne. 2021. június 24.

Címlap: Térdeljenek le azok az országok, amelyek a mai napig kizsigerelik a gyarmatokat

A Címlap vendégei Timkó Eszter színművész, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Kondor Katalin újságíró voltak. 2021. június 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az átpolitizálás már a mesékkel kezdődik?

Rátkai Erzsébet iparművész, díszlet- és jelmeztervező, Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!