2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Címlap

Címlap: Micsoda család? - mesekönyv készült a szivárványcsaládok életéről

A Micsoda család? címmel gyermeknapon jelent meg egy szivárványcsaládokról szóló könyv. Rossz, hogy megjelent, semleges, vagy jó? Többek között ezt a kérdést járták körbe M. Dobos Marianne műsorvezető és a Címlap vendégei: Rusz Edit szexuálpszichológus, Vásári Mónika színművész és Máté Zsuzsa újságíró.

  • Címlap: Micsoda család? - mesekönyv készült a szivárványcsaládok életéről

Rusz Edit szexuálpszichológus szerint abból a szempontból, hogy kinek íródott, a könyv egy nagy butaság, hiszen azokat a gyerekeket, akiket megcéloz, még nem értek el arra a szintre, hogy valamennyire elindult volna a pszichoszexuális fejlődésük.

- Nekik ez egy képeskönyv, egy képeslap, vagy bármi, tehát hozzájuk még nem jut el. A szülő meg ha kézbe veszi, akkor nem befolyásolhatja, ha neki van egy klasszikus családmodell elképzelése - mondta Rusz Edit.

 Vásári Mónika színművész: 

- Állítólag ez a könyv csak a szivárványcsaládban élő gyermekeknek szól. De én akkor is felvetem a kérdést, hogy azon túl, hogy velük is ugyanúgy foglalkozni kell, mint a hetero családban felnőtt gyermekekkel, de előbb vagy utóbb ezeknek a gyerekeknek is be kell menni egy közösségbe, ahol majd sokkal több olyat látnak, akik máshogy ének.

 Máthé Zsuzsa újságíró szerint az alapbeállítás a probléma és a mű becsapja a gyerekeket.

- A könyv azt sugallja, hogy ez egy tökéletesen természetes és normális felállás, ami két apuka és két anyuka viszonylatában van. Ami teljesen szembe megy – még ha a teremtéstől el is szakadunk – a természet törvényeivel, hiszen egyszerűen, ha egy gyermek  egy férfi és egy nő kapcsolatából tud megszületni.

A műsor további részében a vendégek eszmét cseréltek arról, hogy vajon igaz-e, hogy a fiatalok körében egyre többen vallják magukat LMBTQ-közösség tagjának, valamint arról is, hogy lehet-e, hogy gyenge a heteroszexuális lobbi.

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!