2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Címlap

Címlap: Aki csal az beismeri az alkalmatlanságát

A Hír TV Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója, Kunfalvi Nóra újságíró és Párkányi Eszter az Alapjogokért központ elemzője Kis Kornélia műsorvezető vendégeként beszéltek át néhányat a hét aktuális politikai kérdései közül.

  • Címlap: Aki csal az beismeri az alkalmatlanságát

Ma robbant a hír, hogy a józsefvárosi ellenzék kampánycsapata ajánlószelvényeken szereplők adatait számítógépes adatbázisba vitték fel. Persze tagadnak, Pikó András kampányfőnöke és maga Pikó András is tagad. Egy fotó is megjelent, amit a kampányfőnök maga rakott ki, amin látható, hogy ott ülnek az aktivisták és viszik fel az adatokat, ami tilos. Mit szóltok ehhez? – vezette fel a témát Kis Kornélia, műsorvezető.

Több szempontból is érdekes kérdés, mert egy zárt Facebook csoportba került fel a kép és alá még kommentelték is, hogy ez nehogy kiszivárogjon, nehogy baj legyen belőle.

–  válaszolt Párkányi Eszter, az Alapjogokért központ elemzője. 

Egészen pontosan Simon György, aki jelenleg még DK-s képviselő Józsefvárosban, ő figyelmeztette a csoportot – tette hozzá Kis Kornélia.

Le is törölték végül – tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

Mert tudták, hogy valami nincsen rendben és most Pikó András Facebook oldalán azzal védekeznek, hogy itt nem ez történt, összeszámolgatták, hogy megvan-e minden ajánló ív, mert büntetést kell fizetni, hozzáteszem 1000 forint büntetést kell fizetni ívenként, de nem adok nekik ötleteket. Viszont büntetőjogi szempontból is megállapítható a felelősség, abban az esetben, hogy ha tényleg ez történt, most egyelőre ez csak gyanú, hogy ezeket az adatokat vitték fel. Személyes adatokkal való visszaélés, a pártpreferencia az különleges személyes adat, választási eljárás megsértése is szóba jöhet ennek során és mivel ezek különleges személyes adatok és ilyen esetben ez egy minősített esetnek számít még szabadságvesztésre is számíthatnak azok az aktivisták, akik ebben részt vettek, ha minden bebizonyosodik.

– mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért központ elemzője. 

Én azt gondolom, hogy aki csal az beismeri az alkalmatlanságát. Szerintem ez a csalás, még, ha csak gyanú is, bár letörölték a posztot az is egy beismerés, szóval valószínűleg megtörtént.

  –  reflektált Fodor Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!