2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Fidesz-KDNP kampánynyitója 14:30

Címlap

Címlap: A Patent külföldről importált ötlete a szülő1 és a szülő2 kifejezés

Az általunk használt szavak determinálják egymáshoz fűződő viszonyunkat. Anya, apa, nővér, szülő és még sorolhatnánk a példákat. Személyes kapcsolatainkra is ezerféle szót alkalmazunk. Napjainkban úgy tűnik, ezeket építené le a liberális erő szóhasználati szokásaink megváltoztatásával. Mindez milyen hatással lehet életünkre? Ezzel a témával foglalkozott az eheti Címlap. M. Dobos Marianne vendégei ezúttal Sáfár Mónika színművész, Máthé Zsuzsa újságíró és Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője voltak.

  • Címlap: A Patent külföldről importált ötlete a szülő1 és a szülő2 kifejezés

Egyelőre én nem tudok a nevetéstől gondolatokat ébreszteni magamban

– kezdte Sáfár Mónika. A színművésznő hozzátette, elképesztő fordítva gondolkodás ez az én szememben, nem is tudom, ennél értelmesebb dolgokról nem lehetne beszélni.

Máthé Zsuzsa egy saját élményét mesélte el a Patent Egyesület egyik rendezvényével kapcsolatban. Az újságírónő után Párkányi  Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, hogy ezt tavaly ősszel Franciaországban már megpróbálták megcsinálni, a szülő1 és szülő2 megnevezést bevezetni.

A Patent Egyesület nem tett mást, mint külföldről importálta ezt az új divatot, hogy a szavakat újra kell írni.

A műsor vendégei közül senki nem tudná elképzelni, hogy a gyermeke ne anyának szólítsa.

Az ember nem mindenható, ezt kellene elfogadni – mondta Máthé Zsuzsa. A többségnek van egy értékrendje, miért kell a kisebbséget felemelni – tette hozzá Sáfár Mónika.

Ez egy aknamunka, szépen lassan elültetik az emberek gondolataiban

– fűzte hozzá Párkányi Eszter.

A terhes kifejezés is nagyon sértő, mi várandósak voltunk! Egy újabb kifejezés, ami felháborította a Címlap vendégeit. 

Bízzunk benne, hogy mindenki megtartja a józaneszét!

A gender semleges nevelésről a műsor második felében fejtették ki véleményüket M. Dobos Marianne vendégei. 

Teljes beszélgetés: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!